Kdz. Ereğli’de çalıştığı işyerine gitmek için evden ayrılarak İstanbul’a kaçan 15 yaşındaki Hilal Çevik, ailesine teslim edildi.

Süleymanlar Mahallesinde ikamet eden 12 Haziran 2010 Cumartesi günü çalıştığı işyerine gitmek için evden ayrılarak İstanbul’a kaçan 15 yaşındaki Hilal Çevik İstanbul Pendik Çocuk Büro Amirliği ekipleri tarafından bulunmasının ardından ailesine teslim edildi.

Yaşanan olaydan ders aldığını ve ailesine tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Hilal Çevik(15) “ Evden kaçtığım için pişmanım, ailemin yanına geldiğim için çok mutluyum. Bir daha kaçmayı asla düşünmüyorum. Bir anlık ruh halim ve korkum beni farklı davranışa itti. Keşke kaçmasaydım. Ailemi üzdüğüm için pişmanım onları çok seviyorum bir daha kesinlikle üzmeyeceğim” dedi.

Kardeşinin kayıp olduğu günden bu yana dört günlük zamanda bir anlamda oruç tuttuğunu belirten Ağabey Yusuf Çevik, ”Kardeşimin kaybolduğu günden bu yana bir bakıma oruç tuttum. Önce kardeşimi kaybettim ve sonrada buldum.  Çok rahatladım, orucumda bitti. Kardeşimi çok seviyorum. Çünkü o benim her şeyim.  Allah kimseye kardeş yokluğu ve acısı yaşatmasın. Kardeşimin bulunmasında emeği geçen Kdz. Ereğli, Alaplı,  İstanbul emniyetine, özellikle soyadını unuttuğum Şeref polisime,  basınımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.