Kısa adı EVEDER olan Erdemir Vakfı ve Erdemir Emeklileri Sosyal Dayanışma ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Kemal Baytekin ve yönetim kurulu, 29 Mayıs Salı günü Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette gerek Baytekin gerekse de Başkan Posbıyık çarpıcı açıklamalarda bulundular.

 

       

EVEDER Başkanı Kemal Baytekin ve Yönetim Kurulu üyeleri Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret ettiler. EVEDER Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Baytekin, övgü dolu sözlerle Ereğli Belediye Başkanından bahsetti. Baytekin, Karadeniz Ereğli'nin bugün neresine bakarsak bakalım, bir Halil Posbıyık gerçeği görüyoruz. Mahallesinden, sahiline kadar. Biz de Karadeniz Ereğli için yaptığınız hizmetler ve verdiğiniz korkusuzca mücadelelerde size destek vermeye çalışıyoruz. Her zaman da yanınızdayız. Biz Karadeniz Ereğli'de her zaman birbirlerini seven insanların olduğu bir toplum görmek istiyoruz. Bunu en iyi örneğini de siz veriyorsunuz. Karadeniz Ereğli'de, barışık bir toplum liderliğini çok güzel yapıyorsunuz.

 

BAŞKAN POSBIYIK: YİRMİ YILDIR HEYECANIMI HİÇ KAYBETMEDİM.

Baytekin'in ifadeleri için kendisine teşekkür eden Başkan Posbıyık da konuklarına Belediye'nin çalışmaları hakkında bilgiler verirken, muhalif partinin belediyesi olmalarına rağmen ülke genelinde hatırı sayılır çalışma ve projelere imza attıklarını ifade etti. Posbıyık, Ben zannediyorum ki, öldükten sonra kıymetimi anlayacaklar. Ben buradan ayrıldıktan sonra bu işin ne denli zor ve sıkıntılarının çok olduğunu insanlar görecek; işte o zaman değerimizi anlayacaklar. Ben iyi bir liderim. Liderlik, eğitimle olan bir iş değil. Doğuştan lider olarak yaratmış beni Allah. Herkesin bir özelliği var. Benim de özelliğim bu. Karadeniz Ereğli'yi de en iyi şekilde yönetmeye çalışıyorum. Ben yeri geldiğinde Karadeniz Ereğli için hayat-memat mücadelesi veriyorum. Karadeniz Ereğli'nin menfaatlerini korumaya çalışıyorum, hiç kimseyi taktığım falan da yok. Bana, belediye başkanlığı rütbesini Karadeniz Ereğli halkı verdi. Bazı sözlerimi de maalesef belli çevreler istismar ediyorlar. Ben ilkeli bir adamım, ilkelerimden de asla taviz vermem. Yumuşak yüzle yanıma gelene de ciğerimi vermeye hazırım. Karadeniz Ereğli'nin menfaatine olmayan hiçbir şeye de onay vermem asla mümkün değildir. Ben geldiğim yeri asla unutmadım; unutmayarak da Karadeniz Ereğli için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Kenar mahalleden geldiğim için de oradaki halkın neler istediğini gayet iyi biliyorum. Başarılı olmamın nedenlerinden bir tanesi de o. O halkın arasına girip onlar gibi yaşayabiliyorum. Tek amacım, Karadeniz Ereğli için bir şeyler yapabilmek