AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, halk oylamasına ilişkin, Türk siyasi tarihinin önemli bir döneminden geçildiğini belirterek, "Bu ülkede iki önemli şey oluyor. Bir, bu ülkede artık istikrar, güven, güçlü hükümetlerimiz olacak. İki, artık bu ülkede beceriksizler gidecek. Öyle 7 defa seçim kaybettik, 8’inci defa kimse buraya gelemez. Bu ülkede artık güçlü hükümetler olacak." dedi.

Kaya, Alaplı ilçesinde, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, sandık başkanları ve teşkilat üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, referandumda güçlü bir "evet" çıkacağına inandığını söyledi.

Referandumun ülkenin kaderini etkileyeceğini ifade eden Kaya, "Türk siyasi tarihinin önemli bir dönemindeyiz. Bu ülkede iki önemli şey oluyor. Bir, bu ülkede artık istikrar, güven, güçlü hükümetlerimiz olacak. İki, artık bu ülkede beceriksizler gidecek. Öyle 7 defa seçim kaybettik 8’inci defa kimse buraya gelemez. Bu ülkede artık güçlü hükümetler olacak. Kaybeden bir daha asla gelemeyecek." diye konuştu.





Kaya, sandığa bir parti için gidilmemesi gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"AK Parti için sakın sandığa gitmeyiniz. MHP, CHP için gitmeyiniz. Dağdaki PKK, 'hayır' diyor rezalet, ahlaksız bir şeydir, lanetliyorum. Biz kimseye terörist demiyoruz. 'Evet' diyen de bu ülkenin insanıdır, 'hayır' diyenler de bu ülkenin insanıdır. Bu ülkeyi bölmeye kalkan alçak ve hainler, askerimize, polisimize, insanımıza kurşun sıkan alçak PKK’lılar, bizim ülkemizdeki, içimizdeki anayasaya karışıyorlarsa 'hayır' diyen arkadaşlarımızdan bir talebim var. Sayın Kılıçdaroğlu çıkınız deyiniz ki, 'Lanetliyorum. Siz hainsiniz, siz bu ülkenin katillerisiniz, defolun' deyin."





Ülkeyi yönetecek insanı artık milletin seçeceğini anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Artık cumhurbaşkanını, yani bu ülkeyi yönetecek insanı biz seçeceğiz. Kriz olduğunda tanklar Sincan’da yürümeyecek, insanlar tehdit edilmeyecek. Ben bunları yaşadım, ben belediye başkanlığı yaptım. İki müfettiş gönderdiler, bacakları masanın üzerinde her gelen personele ayar çekiyorlardı. 28 Şubat’ta bunları yaşadık. O günlerin özrünü bekliyoruz biz. Bizim iş adamlarımızın haddine değil, hükümete ayar çekmek. Şortlarla başbakanlara ayar çeken insanları gördük. Bu ülkede bundan sonra kriz olursa ne olacak? Çözüm neresi? Millet. Kimse artık araya giremeyecek. Gideceğiz, biz oyumuzu vereceğiz ve krizi biz çözeceğiz."   





Kaya, toplantının ardından ilçedeki esnafı ziyaret etti. 

 



(Haber Mustafa Kemal Bektaş)