AKP Kadın Kolları ve Fiziksel engelliler Derneği işbirliği ile alınan 20 tekerlekli sandalye törenle sahiplerine verildi.

Kısa bir süre önce AK Parti Ereğli Kadın Kolları başkanlığınca başlatılan tekerlekli sandalye kampanyası kapsamında alınan 20 tekerlekli sandalye düzenlene tören ile sahiplerine teslim edildi. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği binası önünde gerçekleştirilen törene Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, önceki dönem Ereğli Belediye başkanı Murat Sesli, Ak Parti Kadın Kolları Başkan Nilgün Leventgelir, Partililer ve sandalye yardımı yapılan Fiziksel engelliler ile aileleri katıldı.

Tören de konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, "Biz hiç kimsenin engelli olduğunu düşünmüyoruz. Hepsinin beyni sağlam. Fiziksel engel olması mühim değil. Fiziksel engellilik belki çok önemli ama, önemli olan beyinsel engel olmaması, gerisi düzelir. Ben bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederken, 12 eylül' de yapılacak olan referandumda engelliler için de bir kanun tasarısı var. Gördüğüm kadarı ile asılan afişten de anlaşılan referandumun maddesi engelli kardeşlerimiz tarafından iyi incelenmiş. ''Değişiklik paketine fiziksel engelliler, yaşlılar, şehit aileleri ve gazilere yönelik pozitif ayrımcılık maddesini koyduk. Eğer halkoylaması millet iradesiyle 'evet' olarak sonuçlanırsa, ayrımcılık, ilgililere yeni haklar getirecek. Bu hakları kullanmaları adına milletimizin ve engellilerimizin desteğini arzu ediyoruz. Ülkenin aydınlık yarınlara taşımasında katkınızdan dolayı teşekkür ediyorumBen bu bağlamda yapılacak olan referandumunda hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nilgün Leventgelir, yapılan çalışmayı tamamlayamamaktan dolayı korkularının olduğunu, ancak bunu verilen desteklerle aştıklarını söyledi. Çok mutlu bir an yaşadığını dile getiren Leventgelir, törene katılanların ve tüm bölge halkının da bayramını kutladığını söyledi.

Öte yandan Fiziksel Engelliler Derneği'nin duvarına referandum süreci ile ilgili "evet" afişi asılması büyük tepki çekti. Bu tür etkinliklere siyaset bulaştırılmamasını ve her kesimin tarafsız kalması gerektiğini belirten bazı vatandaşlar fiziksel engelliler derneği yöneticilerinin bu konuda duyarlı davranmaya çağırırken yapılan güzel organizasyona yine siyaset bulaştı!..