Zonguldak'ta emekli öğretmen, resim yapma sevgisinden evinin yarısını atölyeye çevirdi.
Kozlu ilçesinde oturan 60 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet Kılıç, birbirinden farklı tarzlarda paha biçilmez pastel yağlı boya ile resimler yapıyor. 1903 yıllarının tekniği olan kraft renk ile hazırlamış tabloları dikkat çeken Kılıç, önümüzdeki günlerde Zonguldaklı sanatseverlerinin izlenimlerine sunmak için ikinci kişisel karma sergisini açmaya hazırlanıyor.
Bugüne kadar 200'ün üzerinde resim yaptığını ve başta Mustafa Kemal Atatürk'ün portreleri olmak üzere bütün konulara değindiğini belirten Ressam Mehmet Kılıç, Resim yapmaya küçük yaşlarda amatör olarak başlayıp son on yıldan beri de profesyonel olarak yürüterek büyük bir hız verdim. Çalışmalarım karakalem, pastel ve yağlıboya olarak üç grupta yer almaktadır.
Üç yıla yakın, son çalışmalarım başta Atatürk ve çeşitli portre çalışmalarım teşkil etmektedir. Bugüne kadar beş ayrı hocadan özel eğitim aldım. Evimin yarısını atölyeye çevirdim. Ayrıca ben Zonguldak sevdalısı bir insanım. Bunun için Zonguldak nostalji projeme başladım ve bitirmek üzereyim, bu çalışmalarımı 1903 yılların kraft renk üzerine yapmaktayım. Önümüzdeki günlerde Zonguldak'ın kent merkezinde bir sergi açmaya hazırlanıyorum. İnanıyorum ki açacağım bu sergiye Zonguldak halkı büyük bir ilgi gösterecektir dedi.
Öte yandan Ressam Mehmet Kılıç özgeçmişi hakkında şu bilgileri verdi: 1952 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Zonguldak'ta yaptı. 1981 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Almanca bölümünü bitirdi. 1984 yılında Zonguldak Ted Kolejinde öğretmen ve müdür yardımcılığı görevinde bulundu. 2002-2003 yılında Konya Ereğli Ted Kolejinde Okul Müdürü olarak görev yaptı. 2004-2007 yıllarında KKTC de, Girne Amerikan Üniversitesinde okutman görevinde bulundu.
Ayrıca KKTC Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve Bayraktar Ortaokulunda Almanca öğretmenliği ve Kıbrıs Üniversitesinde Okutmanlık görevlerinde bulunmuş olup, halen Zonguldak, Kozlu, Kilimli ve çevresinin Cumhuriyet döneminden buyana toparlamış olduğu fotoğrafları tuvale yansıtmaktadır.