Alaplı’ya bağlı Kasımlı Köyü Ölüce mahallesinde çıkan yangın sonucu evleri tamamen yanan ve geçici bir eve yerleştirilen Duran Ailesine Türk Kızılay’ı tarafından yardım yapıldı.
Türk Kızılay’ı Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, Şube sekreteri Mustafa Kanca ve Alaplı Kasımlı Köyü Muhtarı Orhan Yener, Türk Kızılay’ından gelen gıda, yatak, yorgan, battaniye, mutfak seti üçlü ocak ve giysi yardımlarını Turan Ailesine teslim etti.
Kızılay Derneğine teşekkür ettiklerini belirten Emine Duran, çıkan yangından sonra 3 çocuğu ile birlikte evsiz kaldıklarını belirterek, " Ölüce mahallesinde kendi evimizde yaşamımızı sürdürürken ne olduğunu anlayamadığımız sebepten dolayı evimizde yangın çıktı.
Hiçbir şeyimiz kalmadı. Şu anda Kabalar Köyünde emanet bir evde yaşamımızı sürdürüyoruz. Alaplı Kaymakamımız, Muhtarımız Orhan Yener ve Türk Kızılay’ını bize yaptığı yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, “Kızılay sadece vatandaşlardan kan ve yardım almıyor. Aynı zamanda her nerede bir afet ve yardıma muhtaç insan var ise onlara anında yardıma koşuyor, onların dertlerine ortak oluyor. Ölüce mahallesinde evi yanan Duran ailesine de Türk Kızılay'ı yardımlarını esirgemedi ve sıcak bir yuvada yaşam sürmelerine katkı sağladı" diye konuştu.