Zonguldak'ta 8 aylık bebeğini cilt kanserinden kaybeden anne, evinin önüne kurulmak istenen baz istasyonuna tepki gösterdi.

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin 200-300 metre yakınına kurulmak istenen GSM operatörüne karşı vatandaşlar hukuk mücadelesi başlattı. Tepebaşı Mahallesi, Rüzgarlı Caddesi üzerindeki Yap – Kent, Gökdeniz Sitesi sakinleri ve Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi çalışanları, 4 katlı bir eve gizlice kurulmaya çalışılan baz istasyonuna karşı eylem düzenledi. Mahalle sakinlerini Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunması üzerine Zonguldak Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü, baz istasyonunun kurulduğu binayı mühürledi.

Montaj cihazlarının binanın üst kısmında saklanmasının, binaya gizlice GSM operatörü kurulacağı endişesi taşıdıklarını anlatan Süleyman Kal, Bizler mahalle sakinleri ve yakınımızdaki çocuk hastanesi personelleri olarak buraya baz istasyonu kurulmasını kesinlikle istemiyoruz. Çünkü insan sağlığına 11 çeşit zararı vardır. Bu istasyonu kurmaya çalışanların yanında bu kadar site sakini ve hastane personelinin sağlığının hiçbir önemi yoktur. İnsan sağlığı üzerinden rant sağlamak nerede görülmüştür? Yapılan montajda sökme anlamında hiçbir gelişme yoktur. Acaba mahalle halkının biraz sinirlerinin yatışmasını bekleyip sonra da işimize devam ederiz psikolojisini taşıdıklarını düşünüyorum. Yargıtay 4. Dairesi'nin, bu baz istasyonlarının toplu konut, okul ve hastane yakınlarına kurulmasını iptal eden kararı vardır. Düşünce ve dileklerimizin yerine getirilmesini devlet büyüklerimizden mahalle sakinleri adına arz ederim. şeklinde konuştu.

EVLADINI KANSERDEN KAYBEDEN ANNENİN TEPKİSİ
Öte yandan 2004 yılında, 8 aylıkken cilt kanseri nedeniyle İlayda isimli bebeğini kaybeden anne Feruze Akkol(38), evinin önüne kurulmak istenen baz istasyonuna karşı var gücüyle mücadele edeceğini söyledi. Bir çocuk annesi Feruze Akkol, Bu uygulamayı çok yadırgıyoruz. Hele Sağlık Bakanlığı'na tepkim çok büyük. Cilt kanseri olan bebeğim öldü. Benim de şu an kan değerlerim çok düşük. Doktor, akyuvarlarım çalışmadığı için kansere açık bir durumda olduğumu söyledi. Kan değerlerimi gösteren raporum da yanımda. Herhangi bir ilaç kullanamıyorum. Kendime çok dikkat etmem gerekiyor. O yüzden baz istasyonunu istemiyoruz. Hele ben özellikle karşıyım, sonuna kadar da bu konuda mücadele edeceğim. dedi.
Anne Akkol, 8 ay yaşayan kızı İlayda'nın anne karnında cilt kanseri olduğunu, 8 ayı hastanelerde geçirdiklerini kaydetti.