Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Aile Danışma Merkezi yeni evlenecek ve yeni evlenmiş çiftlere evlilik ve aile hayatı hakkında seminer verecek.
İlk kez uygulanacak program için Kozlu'da bilgilendirme semine için Kozlu merkeze bağlı 7 mahalle muhtarı ve Kozlu belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ile toplantı düzenleyen yetkililer, Kozlu Belediye Meclis Salonunda bilgiler verdiler.
Toplantıya, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Kozlu Merkez Mahalle Muhtarları, ADM Müdürü Şener Özver, ADM Müdür Yardımcısı Cemal Bayraktar katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Aile Danışma Merkezi yeni evlenecek ve yeni evlenmiş çiftlere evlilik ve aile hayatı hakkında semineri, Kozlu Merkez Meydan Düğün Salonunda 11 Haziran 11.00-13.00 saatleri arasında yapılacak.
ADM Müdürü Şener Özver, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu eğitimlere paralel olarak evlilik hazırlığı içinde bulunan çiftlere bilgilendirme eğitimleri bir gereksinim olarak ortaya çıkmıştır.
Bakanlığın çalışmalarından önce Kozlu Belediyesi olarak biz bu yönde çalışma başlatmıştık." dedi.
Eğitim programı ile ilgili ön çalışmaların devam ettiğini ve bakanlığın uygun gördüğü tarihte eğitimlere başlanacağını vurgulayan yetkililer, "Eğitimlerde, evlilikte iletişim ve yaşam becerileri başlığı altında aile içi iletişimin temel unsurları, sağlıklı bir evlilik ve evlilik çatışmasına sebep olan faktörlerle çözüm yolları anlatılacak.
Evlilik ve sağlık konu başlığı altında aile planlaması, üreme sağlığı ve yardımla üreme teknikleri gibi konular ele alınacak.
Hukuk konu başlığı altında ise ilk tuğla aile ve aile içi şiddet alt başlıkları anlatılacaktır." ifadelerini kullandı.