Alaplı’ya bağlı Çay Köyü'nde yaşayan Demircan ailesi, eski evlerinin çıkan yangında zarar görmesi sonucu büyük sıkıntı yaşıyordu. Yıkılmak üzere olan evde yaşam mücadelesi veren ailenin yardımına ise hayırseverler yetişti. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan’ın önderliğinde başlayan çalışmalar sonucu eski ev yıkılarak yeni evin inşaatına başlandı. 2 katlı olacak evin inşaat malzemelerinin teslim edilmesinin ardından işçiliğe soyunan köy halkı, birlik ve beraberlik içerisinde inşaatın yapımını sürdürüyor.
Şu ana kadar 4 ton demir, 6 bin tuğla, 500 torba çimento, 50 torba kireç yardımı yapılan aile şimdi evlerine yerleşecekleri günü bekliyor. Eşi ve 4 çocuğu ile birlikte yeni evlerine taşınacağı günü iple çektiğini dile getiren İsmail Demircan, “Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan’ın girişimleri, AK Partili milletvekillerimizin ve hayırsever iş adamlarımız sayesinde evimizin inşaatı devam ediyor. Kısa sürede inşaatta büyük mesafe katettik. Yaklaşık 2 aya kadar da evimiz tamamen bitmiş olacak. Bize bu konuda yardım eden herkesten Allah razı olsun.” dedi.
Çay Köyü Muhtarı Ahmet Akgül de evin büyük bir bölümünün bitmek üzere olduğu-nu belirterek Demircan ailesinin yaklaşık 2 ay sonra evlerine girebileceklerini ifade etti.