Zonguldak'tan Manisa'ya evlenmek vaadiyle getirilen bir kişiyi dolandıran 3 kişilik şebeke polislerin titiz çalışması sonucu kıskıvrak yakalandı.

Türkiye'nin çeşitli illerinde 'Kızlarını evlendirmek' vaadiyle Manisa'ya davet ettikleri kişileri dolandırdıkları belirlenen karı koca ve akrabadan oluşan üç kişi yakalandı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nce gelen ihbar ve şikayetler üzerine takip edilen şahıslar kent merkezinde bir giyim mağazasında Zonguldak'tan Manisa'ya evlenmek vaadiyle getirilen R.M. isimli bir kişiyi dolandırdığı sırada suçüstü yakaladı. Zanlıların daha önce de Bursa'dan Mehmet U. ve Ankara'dan Feridun B. isimli kişileri Manisa'ya çağırarak dolandırdıkları belirlendi.

KARI KOCA VE AKRABA
Şüphe üzerine emniyet ekiplerine dolandırıldığını anlatan R.M.'nin şikayeti sonucu olayı araştıran polis, İsmail B. (43), eşi Nursel B. (41) ile gelin olarak tanıtıldığı belirlenen uzaktan akrabaları Sema G. (37)'yi yakaladı. Şebekenin ulusal bir yayın organında evlenme ilanı veren R.M.'yi arayarak "Bizim kızımız sizin aradığınız özelliklere sahip. Sizinle evlenir. Manisa'ya gelin görüşelim" diyerek Manisa'ya davet ettikleri öğrenildi. Uzaktan akraba olan "Leyla" takma isimli Sema G. gelin, gelinin ağabeyi ve yengesi rolünde R.M. ile temas kurdukları belirlenen üç şüphelinin, R.M.'den 3 bin TL'lik ziynet eşyası, iki adet cep telefonu ile 350 TL para aldıkları tespit edildi.

KAÇMAYA ÇALIŞTILAR
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince R.M. ile yapılan anlaşma gereği sürdürülen takipte bir pastanede buluştukları belirlenen şahısların daha sonra R.M.'yi bir giyim mağazasına götürdükleri ve "Sen kendine damatlık al.
Biz seni burada bekliyoruz" dedikten sonra kaçmaya çalıştıkları ancak yakalandıkları belirtildi.