19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, ilçedeki gaziler, gazi ve şehit yakınlarını protokol üyeleri ile öğlen yemeğinde bir araya getirdi.

 

Tuğamiral Doğan, misafirleri kapıda karşılayarak yakın ilgi gösterdi. Törende konuşan Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, 19 Eylül tarihinde ebedi komutan Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ve mareşal rütbesinin verildiği gün olduğunu hatırlattı.

 

Doğan, “Gaziler Günü nedeniyle başta ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi bir kez daha rahmetle anarak tedavi altında olan kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Hayatta olan gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin aile bireylerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Mekanımıza, birliğimize ve komutanlığımıza şeref verdiniz” dedi.

 

Yemek öncesi ve sonrası yapılan duaların ardından şehit ve gaziler bir kez daha minnetle anıldı. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Spor Salonunda düzenlenen yemeğe, Ereğli Belediye Başkan Vekili Reşat Latif, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel, BEÜ Ereğli Eğitimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Tufan, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem, gaziler ve şehit aileleri ile askeri erkan katıldı. 

 

Gaziler, gazi ve şehit yakınları Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan başta olmak üzere askeri erkana gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)