Kamu Emekçileri Sendikası Zonguldak Şubeler Platformu, Genel Maden İşçileri Sendikası'na destek ziyaretinde bulundu.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu'yu makamında ziyaret eden KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız ile KESK'e bağlı sendikaların şube başkanları, TÜRK-İŞ'in aldığı eylem kararına destek olacaklarını belirttiler.
KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, "KESK Zonguldak Şubeler Platformu olarak, Mart 2009'da başlayan toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine Türk-İş'in "Eylemse eylem, grevse grev" kararına desteğimizi bildirmek için buradayız.
Bizler, kamu emekçileri olarak işsizlerle birlikte, mağdurlarla birlikte uzun yıllardır emek mücadelesi veriyoruz. Sizlerin bu onurlu mücadelesine sonuna kadar destek vereceğiz. Bu mücadelenizde yanınızda olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Eylem ve etkinliklerine katılacağımızı şimdiden ifade ediyoruz.
Hükümet, onurlu maden işçisinin taleplerini dikkate almalıdır. Geçmişte maden işçilerinin, onların Sendikası GMİS'in sesine kulaklarını tıkayanlar, sonunda maden işçilerinin sesini duymak zorunda kalmışlardır. Hükümet, IMF'nin, sermayenin talimatlarına değil Zonguldak kömür emekçilerinin taleplerine kulak vermelidir" dedi.
Kendilerini eylem aşamasına getiren süreci anlatan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ise, "KESK Şubeler Platformu'nu emek mücadelesinde yanımızda görmekten büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Desteğiniz gücümüze güç katacaktır. Bugün Zonguldak'tan, Türkiye'ye, Ankara'ya bir mesaj vermek istiyoruz" dedi.