Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü FETÖ operasyonu sonrasında kayyım atanan kömür şirketlerinde 4 aydan bu yana maaş alamayan madencilere yardım yapılacağını açıkladı.

Maden işçilerinin bu durum karşısında ocakta başlattıkları ölüm orucuyla seslerini duyurmaları ülke gündemine oturmuştu.

Valilik, hem vakıf hem de hayırsever işadamlarının desteği ile kişi başı 1000’er lire ödeme yapılacağını açıklarken şu bilgiyi verdi:

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan son operasyonlar neticesinde kayyım atanan 2 şirketin mağdur ettiği işçilerimize yaklaşan Ramazan-ı Şerif münasebetiyle Valiliğimizce Sosyal yardım yapılacaktır.

Bu kapsamda;

İşçilerimize Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından kişi başı 250.00.- TL, yine söz konusu işçilerimize ikamet ettikleri İlçe Vakıflarından da 250.00.- TL olmak üzere Toplam 500.00.- TL (beşyüztürklirası) ödeme yapılacaktır.

Ayrıca, mağdur olan işçilerimize yardım etmek ve destek olmak isteyen hayırsever işadamları tarafından da işçi başına 500.00.- TL’er olmak üzere her bir işçimize nihai Toplamda 1.000.00.- TL destek sağlanmış olacaktır.