AKP  Kdz Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, termik santral konusunda kimseye verilmiş sözlerinin olmadığını açıklarken, “Eylemler ilçemizin ve bölgemizin kalkınmasına büyük bir ivme kazandıracak Batı Karadeniz Üniversitesinin kurulması yönünde olsun” dedi.

 

AKP Zonguldak milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli  İlçe Başkanı Erol Şahin, İl genel meclis üyeleri ve İl yönetim kurulu, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve Keleşsan’ın sahibi Arslan Keleş Yalı Boyu bölgesindeki köy muhtarları ile Çavuşağzı’nda bir araya geldiler. Kireçlik’e termik santral kurulduğunda yaşanmaz hale gelecek Çavuzağzı’ndaki toplantıda, Milletvekili Erdoğan ve beraberindekiler genel sorunlar üzerine görüştüler.

 

AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin “Bölgemizin 30 yıldır çözüme ulaşamayan konusu olan Düzce-Ereğli yolundaki çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor ve bu çalışmalar bitme noktasına geldi. Seneye bütün bu çalışmalar tamamlanmış olacak. Kandilli yolu ile ilgili bir duraklama oldu; ancak ilerleyen günlerde bu yol ile ilgili çalışmalarda da hızlı bir ilerleme olacaktır. Ormanlı-Alaplı arasındaki 22,5 kilometrelik yolu ihale ettik. Bu yol da yapıldıktan sonra o bölgenin ulaşımındaki önemli bir engeli daha ortadan kaldırmış olacağız. 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği Referandumu için “evet” oyu istiyoruz”  dedi.

 

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da anayasa değişikliği paketinin kabul görmemesi yönünde çalışan muhalefet partilerini eleştirirken, “Üzerinde sıkça durulan iki maddeye karşı çıkan muhalefetin de katkıda bulunmalarını beklerdik. Biz hükümet olarak hem sorumlu hem de yetkiliyiz. Biz iktidar olarak, zaman sermayesini iyi kullanmak zorundayız. Biz bu yönümüzle de bardağa dolu tarafından bakıyoruz. Bu anayasa değişikliği bir başlangıçtır ve inanıyorum ki daha demokratik, daha çağdaş bir Türkiye için bunun devamı da gelecektir” sözleriyle konuştu.

 

VERİLMİŞ SÖZÜMÜZ YOK

 

Özel sektör bir takım yatırımlar için yer arayışı içerisinde olabilir. Bizim termik santral için önerdiğimiz veya evet dediğimiz bir yer yok. Bu nedenle Kireçlik mevkiinde yapılan eylemleri doğru bulmuyoruz. Ortada somut bir şey yokken halkın galeyana getirilmesi yanlıştır. Biz istiyoruz ki bu tür eylemler ilçemizin ve bölgemizin kalkınmasına büyük bir ivme kazandıracak Batı Karadeniz Üniversitesinin kurulması yönünde olsun. Bizim çalışmalarımız bu yöndedir. Bu konuda herkesin katkı sunmasını bekliyoruz.

  

Yalı boyu köylerinin muhtarları, AKP'lileri termik santral kurulduğunda yol olacak Çavuşağzı'nda ağırladılar ve mükellef bir sofrada ziyafet çektiler.