20 Konfederasyon üyesinin serbest bırakıldığını bildiren Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, konfederasyona zarar vermeyi amaçlayanların hedeflerine ulaşamayacaklarını vurguladı.

Eğitim Sen Çaycıma Temsilcisi İsmet Akyol, 28 Mayıs 2009 tarihinde başlatılan operasyon sonucu 34 konfederasyon üyesinin gözaltına alındığını hatırlatarak, aralarında KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül ve Eğitim Sen Kadın Sekreteri Gülçin İsbert'in bulunduğu 20 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi.
Yapılan operasyonun hukuksuzluk örneğini teşkil ettiğini vurgulayan Akyol, "Konfederasyonumuzun fiili ve meşru mücadele çizgisinde yakaladığı ivmenin önünü kesme ve kamuoyu nezdinde saygınlığına zarar vermeyi amaçlamaktadır. Ancak bunu amaçlayanlar hedeflerine ulaşamamışlardır, ulaşamayacaklardır" dedi.
Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Aralarında KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül ve Eğitim Sen Kadın Sekreteri Gülçin İsbert'in Bulunduğu 20 Arkadaşımız Serbest Bırakıldı
 28 Mayıs 2009 tarihinde Konfederasyonumuz yönetici ve üyelerine yönelik başlatılan gözaltı operasyonu sonucunda 34 arkadaşımız gözaltına alınmıştı. Bu operasyon birçok açıdan hukuksuzluk örneği teşkil etmiş olup, Konfederasyonumuzun fiili ve meşru mücadele çizgisinde yakaladığı ivmenin önünü kesme ve kamuoyu nezdinde saygınlığına zarar vermeyi amaçlamaktadır.

NÖBET TUTTUK
Ancak bunu amaçlayanlar hedeflerine ulaşamamışlardır, ulaşamayacaklardır. Gözaltının başladığı saatlerden itibaren başta KESK örgütlülüğü olmak üzere; birçok meslek ve emek örgütü, demokratik kitle örgütü, siyasi parti kurum yöneticileri, aktivistleri ve yöneticileri aktif bir dayanışma içerisinde olmuşlardır. Geride bıraktığımız dört gün içerisinde örgütümüz sürekli ve kitlesel nitelikli eylem ve etkinlik içerisinde olmuş, sendikalarımızın birçok şubesi sabahlara kadar nöbet tutmuştur. Uluslar arası alanda da birçok sendika ve kurum dayanışma içerisinde olmuş, siyasi iktidara, cumhurbaşkanlığına protesto mektupları göndermişlerdir.
Bu mücadelemizin sonucunda şu ana kadar aralarında KESK Kadın Sekreterimiz Songül Morsümbül ve Eğitim Sen Kadın Sekreteri Gülçin İsbert'in bulunduğu 20 arkadaşımız serbest bırakılmıştır.
AKP hükümeti ve çatışmalı ortamdan beslenen kesimler çalışma yaşamındaki anti demokratik uygulamalara, örgütlenme, TİS ve grev önündeki engellere ve militarist politikalara karşı yükselttiğimiz mücadelenin önünü kesmek, sindirmek ve toplum nezdinde konfederasyonumuzu tartışmalı hale getirmek istemektedir.
Bu uygulamaların mücadele azmimizi kırmak bir yana, aksine mücadelemizin anti demokratik güç ve odakları ürküttüğünün bilinciyle, fiili ve meşru mücadelemizi yükselteceğinden kimse kuşku duymamalıdır.
Gözaltına alınan, tutuklanan arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya ve örgütümüze yönelik baskılar durduruluncaya kadar özgün eylem ve etkinliklerimiz devam edecektir."