Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası, son günlerde gündemden düşmeyen, “Gezi Parkı” eylemleri altında yapılan toplu gösteri ve dikkat çekici mahiyetteki tüm gösterilerin uzamasının, katılım karşıtı halk tarafından Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasına çok sayıda şikayet gelmesine neden olduğunu duyurdu.

 

“İSTİRAHATE İHTİYAÇ VAR”

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  Bilindiği gibi Ereğli’miz güzelliği ve çekiciliği ile sükunet ve sakinlik arayan insanların tercih ettiği bir kenttir.  Ayrıca Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları gibi ağır sanayinin varlığından dolayı  vardiyalı sistemde çalışan  işçiler  başta olmak üzere sakinlik ve huzur arayan emekli vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın en fazla dinlenmeye ihtiyaçları olduğundan, dolayı bu gösterilere son verilmesi inanıyorum ki  bizimle birlikte tüm çalışanlarımızı ve istirahate ihtiyacı olan vatandaşlarımızı mutlu edecektir.

 

MECBUR KALINDI

Unutulmaması gereken şudur ki; sizlerin gösteri yapmaya ne kadar hakkınız olursa olsun, koşulları zorlayarak ve diğer vatandaşlarımızı rahatsız ederek yapılacak her türlü eylem haklılığınızı ortadan kaldıracak ve sizlere olan güveni azaltacaktır. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Ereğli ekonomisini eski günlerine kavuşturmak amacıyla başlattığımız çalışmalara zarar verme riskini ortadan kaldırmak için bu basın bildirisini yapmaya mecbur kaldığımızı bildirir, sükunet arayan tüm vatandaşlarımıza saygı duyulması gerektiğini hatırlatmak isteriz”