Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile Türkiye Şampiyonu olan Ereğli Belediyespor Yıldız Kızlar Futbol Takımı oyuncu ve teknik heyetine iftar yemeği verdi. Mavi Organizasyonda gerçekleştirilen programa Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek'in yanı sıra bazı belediye meclis üyeleri ve kulüp yöneticileri de katıldı.

 

"CEKLİ CAKLI CÜMLELER VERMEK İSTEMİYORUZ"

Günü birlik Ankara'da çeşitli temaslarda bulunan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, yaşanabilir bir kent için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Projeleri biran önce hayata geçirmek istediklerine dikkati çeken Uysal, "Hayallerimizi ve vizyonumuzu basın mensupları ile paylaşıyoruz. Net de ortaya çıkmayınca açıkçası şunu yapacağız bunu yapacağız gibi cekli caklı cümleler vermek istemiyoruz. Hem çalışma hem meclis üyesi arkadaşlarım ile şehrimizden şairler, ressamlar ilham alsın. Dili, kültürü olan güzel bir şehir oluşturalım, sadece bugünün insanına değil gelecek nesile de sorumluluklarımız var" dedi.

 

YENİ HİZMET BİNASININ DURUMU

Beyçayırı Stadının yanındaki Alışveriş Merkezinin yeni Kdz.Ereğli Belediyesi hizmet binasına dönüştürülme süreci hakkında bilgi veren ve projenin önemini anlatan Uysal şunları söyledi: "Belediyemizin tek birim ve tek çatı altında hizmet vermeye başlaması bana göre projelerin en büyüğüdür. Çünkü oraya taşındığımız zaman çok daha organize bir takım halinde çalışmaya gireceğiz. Bugün belediye binasının taşınması başlı başına bir olay, önemli bir proje, bir basamaktır. Çok daha enerjik olacağız, uygulamak istediğimiz projeleri çok daha hızlı yaşama geçireceğiz. Bunun hem ekonomik hem çalışma boyutu ile sinerji kazandıracağını düşünüyorum. Muhtemelen 10 Ağustos tarihinden itibaren taşınmaya başlayabiliriz ama Eylül sonuna doğru tam kapasite oraya geçmek istiyoruz"

 

ENGELSİZ BİR KENT HEDEFİ

Günü birlik Ankara ziyaretinde önemli temaslarda bulunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Uysal, kadın, çocuk ve engellilerin rahat yaşayabileceği bir kenti mutlaka hayata geçireceklerini kaydederek, "Bizlerin en büyük projelerinden biri kadınlarımız, çocuktan başlayarak öyle bir şehir hayali kuruyoruz ki inanın sadece gözlerimize değil ruhumuzun gözüne hitap edecek bir şehir kurmak istiyoruz. Buradaki en önemlisi ise düşündüklerimiz ile annelerimizin arabalarında kucaklarında sokağa çıkardıkları çocuklarımız için projelerimiz var. Kadınlarımızın çok güvenle dolaşabileceği bir şehir hayal ediyoruz, yaşlılarımızın kendi evindeki gibi sıcak hissedebileceği bir şehir hissediyoruz  ve engellilerimizin de hiçbir engeli olmayan bir şehirde yaşamasını hedefliyoruz bunu başaracağız. Kadınlarımız, çocuklarımız ve engellilerimiz için son derece hassasız. Aileye önem veriyoruz, aile bizim herşeyimiz, toplumun önemli bir birimidir" ifadelerine yer verdi.

 

"TAKLİT DEĞİL KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Göztepe'yi sosyal yaşam alanlarına dönüştürüp turizm noktasında değerlendirilebilmesi için projeleri bulunduğunu ve bu projeleri kısa sürede  hayata geçirmek istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Uysal, sahip olunan kültüre sahip çıkacaklarını söyledi. Cehennemağzı Mağaraları, Kale, Göztepe ve Çeştepe'de sit alanları bulunduğunu belirten Uysal, "Aslında bizim bir vizyonumuzda da partimizin programı ile de çakışan bir durum. Biz kültürel belediyecilik dedik. Ankara'ya falan gidiyoruz diyoruz en büyük nedenlerden biri de kültürel belediyecilik üzerinedir. Sahip olduğumuz kültürlere sahip çıkarak büyürüz, taklit ederek değil" dedi.

 

"TOPLUM KATKI SAĞLAMALI ÇOK ÇALIŞMALI"

Basına önemli bir görev düştüğünü de kaydeden Uysal sözlerini şu cümlelerle tamamladı: "Biz projeler diyoruz, marka şehir olmak için toplumun bütün fertleri katkı sağlamalı ve çok çalışmalıdır. Bir şehri basında anlatırken güvenliksiz, kötü örnekleri yazar çizerseniz o şehrin hiçbir zaman marka şehri olamaz artık dünya insanı bunu izliyor. Benim gittiğim şehrin güvenliği var mı bunlara önem veriyorlar. Ben bunları yazmayın demiyorum yanlış da anlaşılmasın"

Uysal ve beraberindekiler basın mensuplarına katılımlarından ötürü de teşekkür etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)