Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, 4-5 Nisan'da yapılacak genel kurulda başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı.

Alabaş, sendikanın Şemsi Denizer Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, GMİS taban delege seçimlerinin ocakta, şube olağan genel kurullarının da şubatta tamamlandığını söyledi.

Zorlu dönemde görev alacak sendika yöneticilerinin seçileceğini ifade eden Alabaş, şöyle konuştu:

"Sendikal politikamızı belirleyecek, Türk-İş'e yön verecek kararlar alacağız. Amacımız, tüm şubeleri en geniş anlamıyla kucaklayan, uyumlu ve tecrübeli kadrolar oluşturmaktır. Önemli olan 69 yıllık sendikamızın saygınlığını korumak ve güçlendirmektir. Maden işçilerimizi, Türkiye Taşkömürü Kurumunu (TTK), Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile özel sektör çalışanlarımızın daha iyi olanaklara kavuşabilmesi için yapacağımız çok iş var. Sözleşme görüşmelerimiz çok sert geçecek. Seçimi kim kazanırsa kazansın, yeni hükümet kurulacak ve yeni bakanlarla muhatap olunacak. Türk-İş'in desteğini almak zorundayız.

Bu amaçla 4-5 Nisan'da yapılacak genel kurulda başkanlığa yeniden aday olacağım."

Alabaş, genel sekreterliğe Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak'ın, genel eğitim ve teşkilatlandırma sekreterliğine eski Üzülmez Şube Başkanı Ergin Cin'in, genel başkan yardımcılığına Maden Tetkik ve Arama (MTA) Şube Başkanı Durmuş Kılıç'ın aday olduğunu sözlerine ekledi.