Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, ÖSS ve SBS sonuçlarını “utanç verici” olarak niteledi.

 

2009 yılı  ÖSS ve  SBS sonuçlarının toplumda hayal kırıklığı yarattığını ve  ÖSS sınavında 30 bin  öğrencinin  sıfır çekmesini de   “demek  sorulan bütün sorulara yanlış cevap vermekle birlikte bir nevi  hiçbir şey bilmediğini bilgisiz bir şekilde liseden mezun olacağını gösteriyor ki bu da bir utanç tablosudur” sözleriyle değerlendiren Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci yazılı açıklamasında şöyle dedi:

 

KALİTELİ EĞİTİMİ KALİTELİ EĞİTİMCİ VERİR

YÖK barajı aşağı çekmeseydi 100 binlerce aday barajı geçemeyecekti İlk 10 a girenlerin 7 si  ise özel okullardan olduğu saptanmış olup buda devlet okullarının başarısız olduğu  anlamı kamu oyunda yayılmaya neden olmaktadır. Böylece AKP yönetimi tam bu fırsatı kaçırmayıp nasıl olsa devlet okulları başarısız oluyor, öğretmenler çalışmıyor, verimli olamıyor,  öyleyse bu okulları özelleştirmeye zemin hazırlayarak metropol illerdeki okulları satma düşüncesine ivme kazandırıyor. Oysa gerçek öyle mi? Öğretmenine ve eğitimine değer vermeyen bir yönetim anlayışından başarı beklenemez. Özel okullarda 15 kişilik sınıflarla ve sorunlarını çözmüş bir okul ile diğer tarafta 45 kişilik sınıflar ve sorunlarıyla boğuşan bir devlet okulu ile kıyaslandığında sonucun ne olacağını bilmek için kâhin olmaya gerek var mı? Diğer taraftan bakanlık yönetim anlayışıyla iş başına getirilen tecrübesiz  kadrolar, öğretmenine ve eğitimine değer vermeyen bir bakan, bilimsellikten uzaklaşan kaynaklar, bilen ve bilmeyeni aynı kefeye koyanlar, her öğretim yılında çıkartılan aflar, öğretmenini öğrenci karşısında koruyamayan politik yaklaşımın sonucudur sıfır çekmek. Bu durumda okulları satmak yerine; ezberci eğitimden vazgeçmek, başarısızlıkların nedenlerini araştırmak, ders kitaplarının içeriği ile geriye yönde oynamamak, politik kadrolaşma yapmamak,  YÖK ile birlikte ‘eğitimde’ öğretmenlerin ve sendikaların görüşlerini alarak reform yapmak, kaliteli eğitimi kaliteli eğitimci verir politikasını desteklemek, bilen ile bilmeyeni aynı kefeye koymamak, eğitimde ve sağlıkta yeterli kaynağının  sağlanıldığında bu sıfır manzaralarının ve utanç tablosunun önüne geçilmiş olacaktır.

 

GERİCİLİK

Ayrıca İdil Biret’in Topkapı Sarayı’ndaki verdiği konserde ,bazı kişiler  tarafından gösterilen gerici tepkinin  ülkemizin nereden nereye geldiğinin açıkça göstergesidir. Bu zemini onlara yaratan iktidarın  kendisidir. Bu gidiş İranlaşma ile özdeşleşmiş  bir görünümü vermektedir. Topkapı Sarayı’nda  eski padişahların ve ailelerin nasıl  yaşadıklarını tarih kitaplarında okumayanlar hangi hakla  tepki koyabilirler.. Kınıyoruz.”