Alaplı’da 2 yıldır jeneratör fabrikası kurmak için girişimlerde bulunan iş adamı Osman Karakaya, bürokrasi engelini aşamayınca fabrika kurmaktan vazgeçti.
İş Adamı Osman Karakaya, Alaplı Çamlıbel Köyü Karaot Mevkisinde 15 dönüm üzerine jeneratör fabrikası kurmak istediğini ancak 2 yıldır bürokrasi engelini aşamadığını kaydetti. 2 yıl önce işlemlere başladığını anlatan Karakaya, şöyle dedi;
"Doğduğum topraklarda 2 yıl önce 15 dönüm arazi üzerine 250 kişini istisnam edeceği jeneratör fabrikası kurmayı planlıyordum. Kuracağım jeneratör fabrikası Türkiye’de 2. büyük fabrika olacaktı. Tapulu 15 dönüm arazinin ruhsatını almak için çalışmalara başlamıştık. Etrafı fabrikalarla çevrili birinci sınıf arazi olan yerin ruhsatını alabilmek için Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası, Alaplı Kaymakamlığı ve siyasi örgütler devreye girmelerine rağmen bir türlü bürokrasi engelini aşamadık. Arazimin etrafında makine fabrikaları olmasına rağmen bir türlü ruhsat alamamak beni son derece üzmüştü. Arsanın tarım arazisi sınıfından çıkarılmasını kabul etmediler. Şu anda İl Özel İdaresi arazinin tarım arazisi sınıfından çıkarılması için özel bir şirkete yetki vermiş. Şirketin çalışmalarının 1 yıl süreceği belirtiliyor.
Ben bu durumda Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nden 20 dönümlük arsa satın aldım. Benim isteğim doğduğum topraklarda bir fabrika kurarak 250 kişiye istihdam sağlamaktı."