Çaycuma'da meydana gelen köprü faciasında kaybolan 15 kişiyi arama çalışmaları başladı.
Çaycuma'da bulunan iki ayaklı köprünün 50 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğindeki bölümünün heyelan nedeniyle yıkılması ve köprü üzerinden geçen bir otomobil ve minibüs suya düşmesiyle sonuçlanan faciada suda kaybolan 15 kişinin arama çalışmaları başladı. Askeri helikopter facianın yaşandığı yerden Filyos çayı boyunca Karadeniz'e bağlantının sağlandığı alanı havadan tarıyor. Sinop ve Zonguldak'tan gelen deniz polisleri de sahilde arama yapıyor. Köprünün çökmesi sonucu beton blokların altında kaldığı tahmin edilen minibüse ise henüz ulaşılmadı.
Şu ana kadar havadan ve karadan yapılan arama çalışmalarında sonuç alınamadı.

Çaycuma'da köprünün çökmesi sonucu kaybolanlardan 12'sinin isimleri belli oldu. Kriz masası tarafından yapılan açıklamaya göre, Yolgeçen köyünden 67 M 3004 plakalı minibüsün sürücüsü İsmail Başören, Kemal Gülşen, Sezgin Gülşen, Aziz Gülşen, Mehmet Başören, Meryem Başören, Tahir Özkara, Kadir Saraç, Serdar Saraç, Alim Başören, Hayriye Güner Güzeloğlu köyünden, Gemiciler köyünde Nazife Kabuk'un kayıp olduğu açıklandı.
Kayıpların arama çalışmalarına devam ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, köprü faciasının yaşandığı Çaycuma'yı ziyaret etti. 15 kişini kaybolduğu Çaycuma'da yıkılan köprüde incelemelerde buluan Bakan Çelik, "15 vatandaşımızın kayıp olduğunu öğrendik. Hem havadan helikopterlerle hem karadan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tarama devam ediyor. Teknik ekiplerimiz yere düşen kütleyi kaldırmak istiyor ama yeni köprüyü kullanmamız mantıklı değil. Ağır tonajlı makine ile bloğu kaldırmak köprüye zarar verebilir. Bu konuda bir çalışma yapılamıyor. Yan tarafa bir dolgu çalışması yapılarak, kütle kaldırılmaya çalışılacak. Görgü tanıkları aracın sürüklendiğini söylüyorlar. Her ihtimale göre kütlenin kaldırılması gerekiyor. Teknolojinin bütün imkanları kullanılıyor. Akıntı fazla, sudan kaynaklanan bir sıkıntı ama tetkik olarak idari adli soruşturmalar devam ediyor.
Hepimize geçmiş olsun" dedi.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, köprü faciasında yakınlarını kaybeden vatandaşlarla da görüştü.