Kdz.Ereğli'de 5 gün önce cenaze dönüşü yaşanan 10 kişinin ölümü ve 18 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kazada kurtarma ekibine yardımcı olduğu sırada beyin kanaması geçirerek hastanede tedavi altına alınan Adem Akman hayatını kaybetti.




Alınan bilgiye göre, Ereğli ilçesinde 5 gün önce yaşanan kaza sırasında otomobili ile olay yerinden geçen Adem Akman, kaza sonrası yaralıların ve hayatını kaybedenlerin şarampole yuvarlanan minibüsten çıkarılmasına yardımcı olmuştu.

Kurtarma çalışmaları devam ettiği sırada yanında bulunan eşine kendisini iyi hissetmediğini belirten Akman, olay yerinde bulunan ambulansa alınarak Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Akman, burada ilk müdahalenin ardından, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilmişti.

Yaklaşık 4 gün yoğun bakım ünitesinde tutulan Akman, burada yapılan tüm müdahaleye karşın hayatını kaybetti.

Emekli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Akman'ın cenazesi, yakınları tarafından hastanenin morgundan alınarak, memleketi Kdz.Ereğli'ye götürüldü.

Akman'ın cenazesi ilçeye bağlı Ketenciler köyünde kılınan cenaze namazının ardından, köy mezarlığında defnedildi. Cenazeye AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muharrem Erdem'in yanı sıra çok sayıda yakını katıldı.




- Acılı Kardeş Konuştu

Adem Akman'ın kardeşi Cengiz Akman, "Abim ve yengem dönüş yolunda kazayı görerek duruyorlar. Abim araçtan inerek kazanın olduğu bölüme doğru yardım için gidiyor. O acı tabloyu görünce biraz fenalık geçiriyor ve olay yerine gelen sağlık ekiplerine durumunun iyi olmadığını söylüyor. 112 Sağlık ekipleri ile Ereğli Devlet Hastanesi'ne giden abim beni telefonla aradı ve yol kenarına bıraktığı aracın çekmemi istedi. Ereğli Devlet Hastanesi yoğun olduğu için Düzce'ye sevk edildi. Beyin kanaması geçiren ağabeyim yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acımız çok büyük" dedi.


- Olay

Kdz.Ereğli'de cenazeden dönenlerin bulunduğu Erdem Aktan (43) yönetimindeki 34 FK 5259 plakalı midibüsün yaklaşık 30 metrelik şarampole devrilmesi sonucu, Bilal, İsmail, Rabiye, Zekiye ve Naciye Aydın, Mustafa Uludağ, Kadriye, Şaban ve Şevket Turhan ile Aygül Afacan hayatını kaybetmiş, 18 kişi de yaralanmıştı. Gözaltına alınan midibüs sürücüsü tutuklanmıştı.

Midibüstekilerin Ereğli ilçesi Ormanlı beldesinde bir yakınlarının cenazesine katıldıkları ve İstanbul'a dönüş yolunda oldukları öğrenilmişti.



(Haber: Ömer Ürer (Düzce) - Mustafa Kemal Bektaş)