Merkez İlçe’de meydana gelen trafik kazasında, Zonguldak Belediye Başkan Danışmanı Erol Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 2’si çocuk 18 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Ontemmuz Mahallesi Ayyıldız Sokak üzerinde Ahmet Karlı yönetimindeki yolcu minibüsü, freninin patlaması sonucu yolun sol tarafında bulunan bahçe duvarına çarptı. İçi yolcuyla dolu olduğu belirtilen minibüsün önü, çarpmanın etkisiyle hurda yığınına döndü. Minibüste bulunan 18 yolcu yaralandı. Yaralılardan 11’i Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne, 6’sı Zonguldak Devlet Hastanesi’ne ve minibüs sürücüsü Ahmet Karlı ise, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazanın ardından kazada yaralanan Elif Uzunel, bir süre ambulansın gelmesini bekledi. Genç kızın babası Şaban Uzunel, ambulansın geç gelmesine tepki gösterdi. 112 Acil Sağlık görevlilerinin olay yerine gelmesiyle genç kız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza anında evin balkonunda olan Ontemmuz Mahallesi Muhtarı Süleyman Kavşut, olayla ilgili olarak şunları söyledi;
“Aniden hızlanan minibüs, yolun sol tarafındaki duvara çarptı, sonra da evin bahçesindeki ağaca vurarak durdu. Yaralıları teker teker ambulanslarla hastaneye gönderdik. Allah korudu. Dolmuşun hızını duvar kesti, duvara çarpmasa facia olabilirdi.” dedi.

Polis, içindeki koltukların birbirine girdiği ve hurda yığınına dönen dolmuş kazasıyla ilgili inceleme başlattı.

BAŞKAN VEKİLİ AKDEMİR’DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Zonguldak Belediye Başkan Vekili Muharrem Akdemir, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Sarbay ve Zabıta Müdürü Necat Uludüz ile birlikte yaralıları ziyaret etti. Üç hastaneyi de dolaşan Akdemir ve beraberindekiler, doktorlardan yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alırken, kazazedelere de geçmiş olsun dileğinde bulundular.