Kdz.Ereğli'de, Erdal Demir (41) isimli sürücünün kullandığı TIR'ın üzerindeki saclar kayarak yola savruldu. Karşı yönden araç gelmemesi olası bir faciayı önledi.

Ereğli Alaplı kara yolunda tersaneler bölgesinde meydana gelen kazada, 67 SE 761 çekici plakalı 67 SA 617 dorse plakalı TIR sürücüsü Erdal Demir, Ereğli'de faaliyet gösteren sac fabrikasından yüklediği 27 ton ağırlığındaki dilme sacları Trabzon'a götürmek üzere yola çıktı.

TIR, Ereğli Alaplı kara yolu tersaneler bölgesine geldiğinde ise dorsede yüklü olan saclar virajda kaydı. TIR'ın kasasını parçalayarak etrafa yayılan sac parçaları, yolu bölen bordür taşlarını ve havalandırma borularını parçaladı.

Yaklaşık 30 metrelik bir alana yayılan sac parçalarının parçaladığı bordür taşları iki şeride dağıldı. Kaza esnasında karşı yönden herhangi bir aracın gelmemesi ise faciayı da önlemiş oldu. Kazanın diğer araç sürücüleri tarafından bildirilmesi üzerine olay yerine bölge trafik ekipleri geldi. Bordür taşları ve sac parçaları nedeniyle daralan yolda trafik kontrollü olarak verildi.

TIR sürücüsünün çalıştığı firma yetkililerinin geldiği olay yerinde çevreye dağılan saclar, toplanarak başka bir araca nakledildi. Bölge trafik ekiplerinin hazırladığı tutanaklar sonrasında yol temizlenmesinin ardından trafik normal akışına döndü.