Çaycuma'da, geçen yıl 6 Nisan'da köprünün çökmesi sonucu hayatını kaybeden 15 kişi törenle anılırken, ölenler için fidan dikildi.

İlçe girişinde 252 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün geçen yıl 6 Nisan'da çökmesi sonucu, o sırada köprüde yürüyen 4 kişi ile içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayı'na düşmüştü. Aralarında Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in de bulunduğu 10 kişinin cesedi bulunurken, Başkan Gülşen'in yeğeni üniversite öğrencisi Sezgin Gülşen (21), Kadın Saraç (49), emekli madenci Aziz Gülşen (57), Tahir Özkara (66) ve Necati Azaklıoğlu (59) ise bulunamamıştı.
Zonguldak Valiliği, facianın 1. yıldönümünde köprünün yanında Filyos Çayı kenarında ölenler için anma ve fidan dikimi töreni düzenledi. Törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, daire müdürleri ve ölenlerden bazılarının yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ölenler için Kur'an okunmasının ardından Filyos Çayı'nın kenarında oluşturulan 'Çaycuma Köprü Şehitleri Hatıra Ormanı'nda fidan dikimi gerçekleşti. Ölen 15 kişi için birer fidan dikildi. İlk fidanı Vali Ayyıldız ile Milletvekili Ali İhsan Köktürk birlikte dikti. Gözyaşlarını tutamayan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de faciada kaybettiği babası Kemal Gülşen ve yeğeni Sezgin Gülşen'in fidanlarını yakınlarıyla dikti. Oluşturulan hatıra ormanından memnun olduklarını ifade eden faciada hayatını kaybedenlerin yakınları fidanlarını diktiler. Ölenlerin yakınları fidanları dikerken gözyaşlarını tutamadı.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Başkan Gülşen, Bugün itibariyle 6 Nisan 2012 bu dakikalar içerisinde köprü faciasının 1. yıldönümünü doldurmuş bulunmaktayız. Bu acı tamamen kolay kolay içimizden çıkmaz. Ulaşamadığımız 5 kişinin cesedinin aileleri ve çevresindekilerin bu üzüntü içerisinde olduğunu biliyoruz. Bugün onların anısına 15 adet ağaç anıtı diktik. Valimizin de içerisinde ve yapmış olduğu bir organizasyondur. Ruhları tekrar şad olsun. Allah rahmet eylesin ve mekanı cennet olsun diliyorum. Denilecek ve yapabileceğimiz bir şey olmuyor. Tabii biz bunu belediye olarak biz bu alanı geliştireceğiz ve daha güzel hale getireceğiz. İnsanların ziyaret edebileceği ve dua okuyabilecek bir alanlar hale getirmeye düşünüyoruz. Ailelerimizin bir kısmı burada bir kısmı da sanırım öğleden sonra 1. yıldönümü olduğu için aileleri Kur'an okutturacaklar onlara da Allah rahmet eylesin dedi.