Soma’daki facianın ardından olay yerine giden Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Karadon Şube Başkanı Neşet Cebeci ve Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral incelemelerini sürdürüyor.

 

GMİS Yönetim Kurulu, dünyada meydana gelen kazaların yüzde 98’inin önlenebilir kazalar olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı;

 

“Dünyada meydana gelen iş kazalarının yüzde 98’inin önlenebilir kazalar olduğu araştırmalarla ortaya konmuştur. Eğer bir kaza varsa mutlaka ihmal vardır.

Manisa’nın Soma İlçesinde özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen facianın ve ihmalin kaynağı teknik raporlarla ortaya çıkacaktır.

Biz, Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri olarak facianın meydana geldiği ilk andan itibaren tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz.  Daha sonra Genel Başkanımız tarafından detaylı bir açıklama yapılacaktır.

Son açıklanan maden şehidimizin sayısı 205’tir. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye ekibimiz başta olmak üzere tüm kurtarma ekiplerinin çalışmaları ocak içinde belirli bölgelerde sürdürülmektedir. Arama-kurtarma çalışmaları henüz tamamlanmamıştır.

Bu büyük bir faciadır. Faciada hayatlarını kaybeden maden işçisi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, başta aileleri ve madencilik camiamız olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı, yaralı olarak kurtarılan madencilere acil şifalar dileriz”.