Zonguldak'ta, şarampole uçan bir aracı kurtarmak için yol ortasına kurulan vinç bir faciaya sebep oluyordu. Kapanan yolun kenarından geçmek isteyen bir yolcu minibüsü çamura saplanınca yolcular tedirgin oldu.
Ilıksu mevkiinde, şarampole yuvarlanan bir aracı çıkarmak amacıyla karayoluna kurulan vinç nedeniyle yol bir süre trafiğe kapatıldı. Bu arada, karayolunun sağ tarafında bulunan bir buçuk metrelik boşluktan geçmek isteyen bir firmaya ait yolcu minibüsü, çamura saplandı. İçerisinde yaklaşık 30 yolcu bulunan minibüs sürücüsü çamurdan çıkmak için uğraş verdi. Minibüsün kapılarının çamur nedeniyle açılmaması nedeniyle yolcular tahliye edilemedi. Bir süre çamurda patinaj çeken ve kayan minibüs, bu kez de yan
yatma tehlikesi yaşadı. Minibüs içerisinde mahsur kalan ve tedirginlik yaşayan yolcular kolonya ikram edilerek sakinleştirilmeye çalışıldı. Minibüsün sağında oturan yolcular polislerin ikazı üzerine minibüsün sağ tarafına çekildi. Bir süre dengede bekleyen minibüs, olay yerine çağırılan başka bir çekici yardımıyla saplandığı çamurdan kurtarıldı.
Çamurdan kurtulan minibüs yoluna devam etti.