İş kazası geçiren bir çalışanını ziyarete giden Erdemir'in önceki Müdürlerinden ve Karabük Demir Çelik Fabrikaları (Kardemir) Genel Müdürü Fadıl Demirel ile koruması hastanede kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Saldırıda Demirel’in kaşı açılırken, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, öğle saatlerinde Karabük Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, koruması Nurettin Sertkaya ile birlikte, dün meydana gelen iş kazasında eli kopan 13 yıllık işçi Bülent Bostancı’yı hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaretin ardından hastaneden ayrılmaya hazırlanan Demirel ile korumasının önü kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi. Çıkan arbedede Fadıl Demirel’in sağ kaşı yumruk darbesi sonucu açıldı. Hastane polisinin yardım istemesi üzerine olay yerine gelen ekipler, kimlikleri açıklanmayan 4 kişiyi gözaltına aldı. Polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek saldırganları kesinleştirmeye çalışıyor.

Olayla ilgili bilgi veren Fadıl Demirel, "Mesai arkadaşıma geçmiş olsun ziyaretine gittim. Çalışanlarımıza karşı insani görevlerimi yerine getirirken, ben onların sendikalarına ya da memleketlerine bakmam. Kaza geçiren arkadaşımız Türk Metal Sendikası’na üye bir arkadaşımızdı. Ancak ne yazık ki bazı arkadaşlarımız halen birilerine alet oluyor. Biz bu baskılardan yılmayız. Kardemir ve Karabük için çalışmaya devam edeceğim" dedi. 

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)