Zonguldak'ta yardımsever ev kadınları tarafından fakir öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Terakki Mahallesi Soğuksu köprü altında düzenlenen kermes açılışına, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Zonguldak Eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın eşi Sevgi Gonca, işadamları, esnaflar, vatandaşlar ve hayırsever hanımlar katıldı.

AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, açılışta yaptığı konuşmada, "Allah niyetinizi hayır eylesin. Çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Toplumun bu dayanışması bizi ayakta tutan, bizim değer yargılarımızı daim kılan ve dünya devletleri içerisinde de Türk milletini ayrı kılan en büyük unsurlardan bir tanesidir. Bunun önceliğini de her zaman bayanlar yapmıştır; çünkü onlar anadır, şefkatlidir, merhametlidir. Bu açıdan tekrar yaptığınız bu güzelliğin Cenab-ı Hak katında kabul görmesini diliyorum." dedi.

Daha sonra protokol ve hayırsever hanımlar kurdeleyi keserek kermesin açılışı gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kermesi hazırlayan hayırsever hanımlardan Nejla Uzun, "Üniversite ve liselerde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için ev hanımları el emeği göz nuru ürünlerimizi sergileme imkânı bulduk. Sergimiz 10 gün açık olacak. Açılışta yoğun katılım oldu. Bizi bu günde yalnız bırakmayan bütün davetlilere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ayrıca el işi ve gıda ürünlerinden oluşan kermesten 10 TL'lik alışveriş yapanlar için çekiliş düzenlenecek. Çekiliş kapsamında bulaşık makinesi, dizüstü bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi, yarım altın, çeyrek altın, tost makinesi, küçük ev aletleri ve yüzde 50 indirimli yatak odası takımı gibi ürünler hediye edilecek.