Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)  Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından öğretmen günü nedeniyle düzenlenen etkinlik, Erdemir Kültür  Merkezi'nde yapıldı.  Kaymakam İbrahim Çay ve ilçe protokolü ve üniversite öğrencilerinin izlediği programın açış konuşmasını  fakültenin Dekanı Prof. Dr. Ali Azar yaptı. Prof. Azar, bir ülkenin kalkınmasında iki ordunun önemine dikkat çekti. Bu ordulardan birincisinin güvenliği sağlama adına silahlı kuvvetler, ikincisinin de eğitim ordusu olduğunu belirtti. Orduların kazandığı zaferlerin öğretmenlerle devam edeceğini ve her türlü engelin de bu öğretmenlerle aşılacağını kaydeden Ali Azar, öğretmenlerin iyi yetiştirilmesini ve branşlarında çalıştırılmasını ve başarılarının de iyi ücretle ödüllendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Ali Azar sözlerini Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleriyle tamamladı:

Yurdumuz içinde uygarlıkla ilgili düşüncelerin, çağdaş ilerlemelerin,bir an bile yitirilmeden, yayılması ve gelişmesi gerektir. Bunun içindir ki bilimle, teknikle uğraşanların bu alanlarda çalışmayı, birer namus borcu bilmeleri gerekir.
Öğretmenlerimiz,şairlerimiz,edebiyatçılarımız,yazarlarımız,durup dinlenmeden, ulusa bu acı günleri ve onun gerçek nedenlerini açık ve kesin olarak yazacaklar, anlatacaklar, bu kara günlerin dönmemesi için,yeryüzünde uygar ve çağdaş bir Türkiye'nin varlığını tanımak istemeyenlere, onu tanıtmak zorunda olduğumuzu hatırlatacaklardır.

Programa daha sonra, Devlet Konservatuarı oda orkestrası, şiir dinletisi, geçmişten günümüze eğitim öğretim faaliyetleri konulu sinevizyon  gösterisi, Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cevdet Celep'in Geçmişten günümüze öğretmenlik mesleği konferansı, ve hizmet plaketleri ile devam etti. İlçede yaşayan kıdemli öğretmenlere verilen plaketler ile de program sona erdi.