Alaplı Belediyesi Kasım Ayı olağan meclis toplantısında İmar Komisyonun sevk edilen ve mevcut planda spor tesisi olarak gösterilen kapalı spor sahasının olduğu alanda değişim yapıldı.  Komisyonun  imar tadilatı yapılarak bu alanın İlçenin ihtiyacı olan otopark, Pazar alanı, kültür ve sosyal tesisi çevrilmesi kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

Yine imar komisyonuna sevk edilen daha önce konut alanı olarak meclisten gecen Meslek Yüksek Okulu yanında bulunan arsa, ilçede fakülte kurulma çalışmaları kapsamında yurt ihtiyacı doğacağından dolayı, konut alanından çıkartılarak yurt alana olarak ayrılması mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı konuşan AK Parti Meclis üyesi Yaşar Karacan, mevcut kapalı pazaryerini tekrar çarşı merkezine gelmesinin çok büyük sıkıntılara yol açacağını belirterek, “Buradaki madde de mevcut pazar yeri ile pazaryerinin kurulması planlanan güreş sahası ile kapalı spor salonunu bulunduğu alan arasında yaklaşık 1 kilometre bir mesafe yok. Böyle bir mesafede bu yükün bu tarafa taşınması konusun da endişelerimizi daha önce söylemiştik. Burada yapılacak işin sevabı da günahı da size aittir. “ diye konuştu.

Belediye Başkanı Nuri Tekin de, İlçemizin gündeminde olan, Yüksek Okulun 4 yıllık fakülte dönüştürülmesi çalışması başlamasıyla birlikte İlçemizde yurt ihtiyacı olacaktır. Yüksek okulun yanında bulunan arsa konut alanıydı. Konut alanından çıkartarak bu alanı yurt alanı olarak meclisten geçti.  İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Toplantı’da ayrıca 2017 Bütçesi 32 Milyon TL olarak belirlenerek oy çokluğu ile mecliste kabul edildi.

 

(Haber Cem Sürmeneli)