Dişhekimliği eğitiminin, teorik eğitimin yanında büyük bir ölçüde pratik eğitimi de içeren bir yapıya sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, Dişhekimliği öğrencilerinin ideal çalışma pozisyonlarını öğrenmeleri ve klinik öncesi eğitimlerin mesleki gelişim ve yeterlilik açısından gerekli olduğunu bu eğitimlerin ise en iyi şekilde klinik öncesi fantom laboratuvarlarında alınabileceğini belirtiyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. M. İnanç Cengiz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Diş Hekimliği Fakültesi Fantom Laboratuvarı’nda 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin henüz hasta ile tanışmadan maket ağızlarda tedavi yöntemlerini öğrenmektedirler. Klinik öncesi eğitimlerinde çok önemli bir yer kaplayacak olan fantom laboratuvarı, diş hekimi adayı öğrencilerimiz, öğretim üyeleri nezaretinde fantomlar üzerinde çalışarak, hasta korkusunu üzerinden atıp, protez ölçümü, kanal, dolgu tedavileri, anestezi yapmayı öğrenme başta olmak üzere her türlü diş tedavisi ve bakımını uygulamalı olarak yapabilmelerini sağlamaktadır. Böylelikle öğrenciye sadece hasta üzerinde uygulama yapmadan önce gerçeğe yakın bir deneyim vermekle kalmamakta ayrıca hekim adayının kendi sağlığı için çok önemli olan doğru pozisyonda çalışmayı da öğretmektedir. Bu eğitimin ardından 4'üncü ve 5'inci sınıflarda klinik eğitimine başlayan öğrencilerimiz, hasta tedavisine geçmektedir.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’in destek ve teşvikleriyle fakültemize 20 adet daha fantom model kazandırılarak; mevcut model sayısı, %100 artışla toplamda 40 adet modelden oluşan fantom laboratuarı eğitim hizmetine sunulmuştur. Sayın Rektörümüze destekleri için çok teşekkür ediyoruz.”