Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eşi Sevim Uysal ile birlikte Otizmliler ve aileleri ile birlikte oluşturulan kortejle, Çınaraltı mevkisinde Amfi Tiyatro Sahnesine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında otizimliler ile ailelerinin, “Durma Farket Çocukları Keşfet” diyerek slogan attılar.





Belediye Başkanı Uysal, Amfi Tiyatro’da yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden itibaren bütün engellilerin ve ailelerinin rehabilitasyon merkezlerinin yanında olmaya gayret ettiklerini belirterek, şöyle dedi: “Ancak, bugüne kadar geldiğimiz noktada her ne kadar başarılı olsak da, engellilerimiz konusunda rehabilitasyon merkezlerimizle çok güzel işler yapsak da, bunları yeterli bulmuyoruz. Rehabilitasyon merkezlerimizle, onlarla ilgilenen müdür ve öğretmenleriyle beraber tekrar projeler yapmak, uygulamak birlikte çalışmaya var mıyız? Bizler, yanınızda olacağız, sizleri yalnız bırakmayacağız. Bizler de aileleri, anneleri, babaları, dedeleri, anneanneleri, babaanneleri gibi her zaman sizlere destek vereceğiz, yanınızda olacağız. Gününüzü kutluyorum.”





Otizmli insanların oluşan halk oyunları ekibi çeşitli yörelere ait oyunlar sahneledi, Aydın yöresinin “Efe” oyunu, Ereğli yöresinin “Kaptaş” oyun havaları eşliğinde eğlenildi.

Başkan Uysal ile Eşi, otizmliler ve aileleriyle hatıra fotoğrafları çektirdiği etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago, Ayhan Atay, Atilla Bulak, bazı belediye daire müdürleri ile çeşitli rehabilitasyon dernek başkanları ve aileleri katıldı.