Kdz. Ereğli Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, aynı okul ve Bülent Ecevit Üniversitesi PDR ve Özel Eğitim Bölümleri iş birliği ile Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda, "Kaynaştırma Öğrencisi Kimdir? Kaynaştırma Uygulamaları ve Destek Oda" konulu bir seminer düzenlendi.

Seminere ilçede görevli tüm rehber öğretmenler ve sınıflarında kaynaştırma öğrencisi bulunan tüm öğretmenler katıldı. Katılımın yüksek olduğu çalışmada Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesinden Özel Eğitim Bölümünde Yardımcı Doçent Emre Ünlü, PDR Bölümünden Yardımcı Doçent Sultan Kurt ve Özel Eğitim Bölümünden Gamze Kaplan sunum yaptı.

Programın açılış konuşmasını Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul müdürü Uğur Yağmur yaptı. Özel gereksinimli bireylere eğitimin önemini vurgulayarak, "Ereğli de en fazla kaynaştırma öğrencisine sahip olan okuluz. Ayrıca okulumuzda bir Özel Eğitim Bölümümüz mevcut. Dolayısıyla biz okul olarak bu konuda ilçede farkındalık oluşturma noktasında bir misyonumuz olduğunun bilincindeyiz. Üzerimize düşen neyse yapacağız ve Kaynaştırma ve Destek Oda uygulamalarının daha kaliteli sürmesi için bu tarz seminerlere devam edeceğiz. ” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Milli Eğitim Özel Eğitim Şube Müdürü Öner Akyürek kaynaştırma uygulamasının özel gereksinimli bireyler için önemini, bu konuda son yıllarda artarak yapılan olumlu çalışmaları ve kendi okullarının bu konudaki hassasiyetini vurguladı.