Okulun sınıf öğretmenlerinden Perihan Bozdağ, Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, her yılm Lösemili çocuklarla ilgili etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl da Öğretmenler Özcan Tavukçu ve Meral Basmaz ile birlikte görev üstlendiklerini anlatan Bozdağ, şöyle dedi: “Buradaki amacımız. Lösemili çocuklara dikkat çekmek, farkındalık yaratmaktı. Bu yıl da lösemili çocuklarla ilgili 2-8 Kasım tarihleri arasında etkinlikler düzenliyoruz.  Yine okulumuzda kurulan stantta, LÖSEV Vakfı yayarına el yapımı ürünler satışa sunuluyor. Farkındalık yaratmak amacıyla çocuklarla fotoğraflar, videolar çekiyoruz. Ayrıca LÖSEV Vakfı’nda tedavi gören çocuklara resim ve mektuplar göndereceğiz. Amacımız çorbada tuzumuz bulunsun, böyle bir rahatsızlığın farkında olalım. Löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığını, desteklendiğinde bir çok çocuğun kurtarılabildiğini biliyoruz.

 

LÖSEVİN KARDEŞ OKULU OLDULAR

Etkinliklerimizin paylaşımlarını gören LÖSEV Vakfı da bizi ‘Kardeş Okul’ olarak seçmişler, bu da bizi çok mutlu etti. Şevkimiz arttı, bu konuyla ilgili daha çok çalışmaya başladık.  Öncelikle 3 sınıf öğrencilerimizle başladığımız etkinliğimizi daha sonra tüm okula yaydık. Amacımız da daha çok çocuğa ve aileye ulaşmaktı. Bu konuda velilerimiz sağ olsunlar çok duyarlı davrandılar. Okulumuzdaki standımızdan alışveriş yaptılar. Verdiğimiz broşürlerin dağıtımı gerçekleştirdiler. Çok ilgi gördük. Bizim için keyifli bir çalışma oldu.”