Zonguldak Milletvekili Ercan Candan 11 Ayın Sultanı Ramazan ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada Bereketin, mağfiretin, varı-yokla paylaşmanın, kalplerde din ve ahlakın, düşüncelerde vicdan, paylaşım ve hoşgörünün en yüksek mertebeye ulaştığı yüce duyguları yaşamanın ve anlamanın ayı dedi.

Milletvekili Candan'ın Ramazan Ayı ile ilgili yayımladığı mesaj şöyle:

İlk sahur ve iftara ulaşabilmek için çarşı ve pazarlarda, bütçemize göre, zevkimize, beğenimize göre çeşitli gıdaları evlerimize alabilme telaşında olduğumuz gündür, bugün.. İlk sahurun yapılacağı, davul sesine veya saatin alarm sesine uykulu gözlerle, esneyerek, gecenin bir yarısında kalkacağımız gündür bugün..

Hani; her evin bacasından ayrı bir çorba kokusu duyacağımız, bir elimize aldığımız hurma veya zeytin, diğer elimize aldığımız bir bardak su, heyecanla, sabırsızlıkla, gözümüzün, kulağımızın ezan sesinde olacağı, ilk iftarımızı yapacağımız gün ise yarın..

Yarın; bazen sadece bir tas çorbayla, bazen de sebze yemeğiyle, et yemeği ile salatalar ve yeşillikler ile donanmış soframızda, iftar yaptığımız, bizde olanları, olmayanlarla paylaşacağımız, dinimizi daha iyi anlayıp, anlatacağımız, ahlaki öğretilerden örnekleri, kıssalardan hisseleri çıkartacağımız, Mübarek Ramazan ayımızın başlangıcı..

Ramazan ayı, bizden ayrı düşünenlere ve farklı fikirlere dünya görüşüne sahip olanlara hoşgörü ile, kendi din ve ahlak kurallarımıza sahip çıkarken, başkalarının din ve ahlak kurallarına da, bizi rencide etmedikleri sürece saygı duymaya, olumsuzluklara olumlu örnek oluşturmaya, iyiyi birleştirmeye, doğruyu çoğaltmaya, şerden kaçmaya, hayırları hanemize ve sevdiklerimize davet etmeye daha fazla zaman ayıracağımız mübarek bir aydır...

Mahyaların ışığında bu mübarek ayı karşılayacak memleketimizdeki, ilimizdeki, ilçelerimizdeki, kasaba ve köylerimizdeki tüm vatandaşlarımızın, ayrıca; hanelerimizde ki kavrulmuş un-soğan kokusunu, bereket dolu sofraları, dua dolu gönülleri, sevdiklerinden ayrı olanları, uzakta yaşayan ve evini özleyenleri en iyi dileklerimle, hayırlı, sağlıklı, huzurlu sofralarda buluşmaları temennilerimle Ramazan-ı Şeriflerinizi kutlarım.