AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, tam donanımlı olarak hizmet veremeye başlayan Karadeniz Ereğli Yeni Devlet Hastanesi’nde bir dizi incelemelerde bulundu.

Çakır beraberinde yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Hastane Yöneticisi ve Başhekim Opr. Dr. Muharrem Erdem’i yeni makamında ziyaret etti.

Hastane ile ilgili Erdem’den bilgi alan Çakır, yeni hastanenin tam donanımlı olarak hizmet vermeye başlamasından ötürü mutlu olduklarını belirterek, Akıllı bina olarak 60 Milyon’a mal olan hastanenin önemli bir eksikliği giderdiğini ifade etti.

 

MUHTEŞEM BİR HASTANE

 

Çakır, “AK Parti hükümetinin ulaşım ve sağlıkta her alanda attığı adımların bir göstergesi bu yatırımlardır. Ereğli bu hizmetlerle altın çağını yaşıyor. Yolundan, hastanesine devletimiz her türlü imkanı Ereğli için sağlıyor.

Hastanemiz burada 350 yatakla hizmet verecek. Her türlü konfor var. Akıllı bina bölgemizin nadir hastanelerinden biri. Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum. Temennimiz vatandaşlarımızın bu hizmetleri en güzel şekilde alarak, bu binalardan faydalanmaları. Gördüğümüz kadarıyla muhteşem bir hastane Ereğli’de hizmete girmiştir.” diye konuştu.

 

60 MİLYON TL’YE MAL OLDU

 

Başhekim ve Hastane Yöneticisi Erdem ise ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirerek, şunları söyledi:

Geçen Pazartesi gününden itibaren eksiksiz bir şekilde hastanemizi faaliyete soktuk. Hiçbir sorunumuz yok. 350 yatağın 59’u yoğun bakımda, 25’i acildeki müşahede odamızda var. Tüm odalarımızda tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı mevcut. 111 tane tek, 91 tanede çift kişilik odamız var. Tıbbi teknoloji ve mefruşatını da yeniledik. Tıbbi cihazlarımız eski hastanede her gün yenileniyordu. Burada da üzerine daha ilaveler yapıldı. En son iki hekimimiz göreve başladı. Birisi kadın doğumcu, diğeri kardiyoloji uzmanı. Pratisyen hekimlerde görevlerine başladılar. Hekim takviyesi de devam etmekte. Teknolojik yatırımlarımız devam edecek. Günün koşulları neyi gerektiriyorsa tıbbi yatırım açısından hepsi de burada gerçekleştirilecek. İnşaat olarak maliyet 50 milyon TL’ye yaklaştı, tıbbi cihaz olarak ta içerisine yaklaşık bir 10 milyon TL harcama gerçekleşti. Hastanenin toplam maliyeti 59-60 milyon TL civarında. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” 

 

ÇAKIR HASTENEYİ GEZDİ, HASTALARA ŞİFA DİLEDİ

 

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmenin ardından Çakır ve yönetim kurulu üyelerine hastaneyi gezdiren Erdem, burada da ayrıntılı bilgiler verdi.

Çakır,  hastanede bulunan çocuk hastaları ve yetişkinleri de ziyaret ederek tek tek hal hatırını sordu, acil şifalar diledi.