Kdz. Ereğli Fatih Koleji, INFOMATRIX Dünya Finallerinde 9 farklı projede, Ebiko Uluslararası Bilgisayar Proje Olimpiyatında 2 farklı projede dünya üçüncülüğü elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

 

Infomatrix Proje olimpiyatına 58 ülkeden başvuru yapan binlerce proje arasından, bulundukları kıtalarda (Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika) derece alan 180 proje dünya finallerine katılmayı hak kazandı. Dünya finalinde 5 farklı kategoride yarışan bilgisayar olimpiyat finalistleri projelerini 8-12 Mayıs tarihleri arasında Romanya-Bükreş'te sundular. Finallerde Kdz. Ereğli Fatih Koleji farklı kategorilerde 9 bronz madalya ile dünya 3.lüğü elde etti.  Ebiko Proje Olimpiyatında ise 39 ülkeden 2493 proje içerisinden 118 proje finalde yarıştılar. Finalde yarışan Fatih Koleji öğrencileri  dünya üçüncülüğü elde ettiler.

 

ADLARINI TARİHE YAZDILAR

Proje Öğretmenlerinden Osman ŞEYBAN: "Öğrencilerimiz üniversite öğrencileriyle birlikte yarıştılar, yarışmaya ilk gittiklerinde özellikle farklı ülkelerden gelen üniversitelilerin çalışmalarını görünce çok şaşırdılar ama iki gün içerisinde projelerini geliştirerek dünya üçüncülüğü almayı hak ettiler. Öğrencilerimi tebrik ediyorum. Ayrıca bu olimpiyata gitmemizde bizlere her türlü desteğini veren okul idaremize teşekkür ederim. Ebiko’da ise öğrencilerimiz tüm insanlar için mutlu yaşamın sırrını anlatan projeleriyle adlarını tarihe yazdılar” Dedi.

 

“BU OLİMPİYATLARIN DÜNYA FİNALİ”

Proje koordinatörü Zafer Türkmen ise: "Okulumuz “Proje Okulu” adıyla yola çıktı ve bu başlığın altını her sene daha mükemmel projelerle dolduruyor. Romanya bir ülke finali değildir, bir kıta finali değildir, bu olimpiyatların dünya finalidir. Bu dereceler bir dünya finali dereceleridir, bunun altını özellikle çizmek istiyorum” Dedi.

 

YANIK TEBRİK ETTİ

Özel Fatih Ortaokulu Müdürü Sadi Yanık: "Bu projelere hazırlanmak kolay olmuyor, ben öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi devamlı gözlüyorum ve ne kadar çok çalıştıklarını iyi biliyorum. Hafta içi ders çıkışlarında, hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri, diğer öğrencilerin tatil yaptığı tüm tatiller proje hazırlığı yapan öğrencilerimizin fırsat gördüğü günler. Öğrencilerimiz ise tüm bu fırsatları öğretmenleriyle birlikte çok iyi değerlendirdiler. Hem öğrencilerimizi, hem de öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." Dedi.

 

BAŞARILAR DEVAM EDİYOR

Özel Fatih Fen Lisesi Müdürü Ahmet Arıkçı ise: "Okulumuz eğitimi en iyi şekilde yapmayı hedeflemiş ve bunu başarmıştır. Sizler ise bu başarıyı hem sınavlarda, hem proje yarışmalarında, hem de olimpiyatlarda görmektesiniz. Bu başarılarla ilgili şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki; Başarılarımız her sene bir önceki seneyi aşarak devam etmektedir. Ben tekrar öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

DERECE ALAN ÖĞRENCİLER

Berke Canayaz, Selim Akgün (Ebiko-Gül Kokan ya da küf kokan ağzımız), Selim Canayaz, Selim Akgün (Ebino-Steel Bug), Sefa Akgün, Zeynel Arıkçı Enes Elieyioğlu, Tuna Bostancı (İnfomatrix-Sumo Robot), Müzeyyen Yalçın, Zeynep Bektaş, Zeynep Sare Genç, Ebru Ayaz (İnformatrix-Çizgi İzleyen Robot)

 

(Haber Merkezi)