Kdz. Ereğli  Özel Fatih Kolejinde 4. sınıflara yönelik Durum Değerlendirme Sınavı (DDS) gerçekleştirildi.

 

Daha önce “Yıldırım Koleji” ismiyle hizmet veren Fatih Koleji’nden yapılan açıklama şöyle:

 

“Ereğli Özel Fatih Koleji ilköğretim okulunda sabah saatlerinde sınav heyecanı vardı. Ereğli geneli yapılan sınava sabah saatlerinde gelen yaklaşık 600 aile, sınav öncesinde çocuklarına moral ve destek vermeye çalıştı. Saat 10.00 başlayacak olan sınavda öğrenciler yerlerini alırken, sınav öncesinde öğrenci velilerine okulun İngilizce eğitimi, okulun eğitim ve öğretim sistemi ile bugüne kadar alınan Uluslar arası ve Türkiye de ki başarıları hakkında bilgiler verildi. Sınavın başlaması ile öğrenciler soruları çözmek için ter dökerken, öğrenci velileri de okul kampüsünde çocuklarının sınavı bitirmesini bekledi.

Çocuğunu sınav için Fatih Kolejine getiren velilerden Mete Arslan "Bugün buraya sınav için geldik. Durumu ile ilgili olarak sınav sonrasında bilgi sahibi olma imkanı bulacağız. Bu sınav benim ve diğer aileler için önem arz eden bir sınav olacaktır" dedi.

Sınav ile ilgili olarak açıklama da bulunan okul müdürü Sadi Yanık ise konuşmasında " Yapacağımız bu sınavla öğrenciler Ereğli geneli kendi durumlarını görme ve değerlendirme imkanı bulabilecekler.Kaynaşmayı ve tanışmayı amaçladığımız bu sınavda aynı zamanda başarılı öğrenciler okulumuzda Yönetim kurulu kararıyla burslu yada indirimli okuma imkanı bulabilecekler" dedi.

Sınav bitimi sonrasında ailesinin yanına gelen öğrenciler, sınavın nasıl geçtiği konusunda ailelerinin sorduğu sorulara cevap verdi. Okul tarafından öğrencilere hediyeler verildi.”