Kdz.Ereğli’de faaliyet gösteren Fatih Koleji öğrencilerinin yıl içinde İngilizce derslerinde öğrendikleri bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi amacıyla düzenlenen 4.İngilizce Fuarı yoğun ilgi gördü.

 

Okuldan konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: “Okul bahçesinde düzenlenen fuarda, proje sorumluları kendilerini ziyaret eden öğrenci, öğretmen ve veliler bilmeceler, bulmacalar, bayrak eşleştirme, başkent bulma, hazine bulma, gol atıp soruyu bilme, balonu patlatıp soruyu bilme, yüzen harfler, sinek avlama, Fatih City, tekerleme ve bitiş çizgisine gitme gibi birbirinden farklı 130 stantta oyun oynayarak hem İngilizcelerini geliştirdi hem de hediyeler kazandı. Okul İngilizce Zümre Başkanı Sebahattin Avşar, "İngilizcenin gözle görülür elle tutulur hale getirilmesinin, öğrencilerin çalışmalarla fuara katılıp eserlerini sergilemelerinin olumlu yönde motive ettiğini, fuarımızdaki stantlarda görevli öğrencilerimiz ve etkinliklere katılan diğer öğrencilerimiz ve velilerimiz İngilizce pratik yapma fırsatı yakalayarak, kazandıkları puanlarla hediye standından hediye çekilişine katılma imkanı buldular, hem eğlenip hem öğrendiler. Fuarda görev alan herkese teşekkür ederim." dedi.

Okul Müdürü Sadi Yanık ise "İngilizce öğretmenlerimizin dönem içinde derslerde öğrettikleri konuları öğrencilerimizin pratiğe dökmesi, bunu günlük hayata taşınması ve kullanılabilir alanların oluşturulması ve  böyle kapsamlı bir İngilizce Fuarı’nın organize edilmesi bizi çok mutlu etti.  Ayrıca çocukların yüzlerindeki öğrenme isteğinin kendilerini çok mutlu ettiklerini ifade etti ve yapılan etkinlikten dolayı emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür ederim." dedi.

Yanık, "Fatih Zenginleştirilmiş Eğitim Programı olarak adlandırdığımız sistemde, Uluslararası akredite yabancı dil eğitim sistemi, yabancı dil eğitimini Avrupa Konseyi tarafından belirlenen portfolyo ve dil pasaportu kriterlerine uygun standartlarda gerçekleştirme, Cambridge Üniversitesi'nin sınav kuruluşu Cambridge ESOL tarafından yapılan uluslararası geçerliliği olan University of Cambridge ESOL Examinations (UCLES) sınavlarına katılım çalışmaları devam etmektedir. Bu bağlam da okulumuzda öğrencilerimizin gireceği UCLES sınavları 07 Haziran günü gerçekleştirilecektir. " ifadelerini kullandı.

 

(Haber Merkezi)