Alaplı'da yer altı kazıkları ve ayak direkleri dikilen Alaplı Fatih Mahallesi köprüsünde kolonların montajına da başlandığı belirtildi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın büyük katkılarıyla yapılan köprünün iki üç ay içerisinde ulaşıma açılacağını söyledi.
Köprünün toplam maliyetinin 1 milyon 400 bin lira olduğunu belirten Çimenoğlu,Yıllardır Alaplı'ya yapılması planlanan, yapılması için uğraşılan Fatih Mahallesi köprüsünün inşaatı şu anda devam etmekte. Biliyorsunuz, bu köprü inşaatının başlamasında Meclis Başkanımız Köksal Toptan'ın bizzat emeği ve gayreti var. Onun destekleriyle bu köprü yapılmakta. Bu köprü yapılırken, Belediyemizce burada imar planı değişikliği yapıldı. Bu köprü için ödenek çıktığında, uygulama projesi yoktu. Yaklaşık 50-60 bin lira tutarındaki bu uygulama projesini Alaplı Balıkçı Barınağı'nı yapan, aynı zamanda bu köprünün avam projesini çizen Kiska İnşaat'a, bizzat Ankara'ya giderek, hibe olarak yaptırdık. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ardından da Özel İdare Müdürlüğü, uygulama projesini alarak, çıkan ödenekle ihalesini yaptı. Sayın Köksal Toptan, Maliye Bakanı ile görüşecek köprü inşaatı için ödenek çıkarılmasını sağladı. Yine Köksal Toptan, LİMAK şirketinin sahibi Sayın Nihat Özdemir'e rica ederek, yaklaşık 400 bin lira tutarı olan, 32 adet yer altı kazığının çakılmasını sağladı. Köprünün toplam maliyeti, yaklaşık 1 milyon 400 bin lirayı bulacak. Bütün bu ödenekleri Köksal Toptan çıkarttı. Onun için, biz Alaplı halkı adına Sayın Toptan'a çok çok teşekkür ediyoruz. Köprü inşaatı yaklaşık bir ay içinde tamamlanacak. Yalnız, Fatih Mahallesi tarafında bir yol düzenlemesi yapılacak. Yol düzenlemesi de Özel İdare Müdürlüğü'nce projelendiriliyor. Bu çalışmanın da tamamlanmasının ardından, inşallah bu köprü iki-üç ay içerisinde hizmete açılacak. Şu anda köprünün ayakları dikildi ve 100'e metre uzunluğundaki kolonları yerleştiriliyor. Biz, bu köprü kendisinin eseri olan AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'a bir kez daha teşekkür ediyoruz dedi.