Zonguldak AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen Fatih Projesi hakkında bilgiler verdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Zonguldak AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan mesaj yayınladı.
Erdoğan, açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen Eğitimde Fatih Projesi ile "Sınıflarda, akılı tahtayı, bilgisayarı göreceğiz. İnternet bu noktada sınıflarımızda olacak ve böylece okullarımızı çok daha güçlü bir noktaya taşımış olacağız" dedi.
Konu ile ilgili Zonguldak AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:
"Başta vatanımız ve değerlerimiz olmak üzere ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen ve adeta küçük bir köye dönen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati öneme sahiptir.

MUASIR MEDENİYETİN
VAZGEÇİLMEZ UNSURU
Ekonomik ve toplumsal alanlarda ihtiyacını hissettiğimiz değişimlerin gerçekleştirilmesinin, toplumsal bilincin ve verimliliğinin artırılmasının ilk şartı, eğitime gereken önemin verilmesi ve çağdaş niteliğe kavuşturulmasıdır.
Bilgi çağının yaşandığı günümüzde, ülkelerin modern dünyadaki konumlarını güçlendirmede eğitim temel rol oynamaktadır. Eğitim, gelişmenin, kalkınmanın, değişen şartlara uyum sağlamanın, küresel rekabette başarılı olmanın ve muasır medeniyetin vazgeçilmez unsurudur.Göreve geldiğimiz ilk günden beri milletimizin ihtiyacını duyduğu, 21. yüzyılın gereklerini taşıyan, çocuklarımızı, gençlerimizi eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmanın çabası içerisindeyiz. Eğitim sistemimizi, bilgi altyapımızı ve müfredatımızı çağın gereklerine uygun bir biçimde güncelleyerek ulusal ve uluslararası başarı çıtamızı yükseltmeyi hedefliyoruz.

8 YILDA 159 BİN
YENİ DERSLİK
Milli Eğitim Bakanlığımız ve Ulaştırma Bakanlığımızın işbirliğiyle gerçekleştirilen Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi (Eğitimde 'FATİH' Projesi) ile her okula bilgisayar döneminden, her sınıfa bilgisayar dönemine geçilecektir. Sınıflarda, akılı tahtayı, bilgisayarı göreceğiz. İnternet bu noktada sınıflarımızda olacak ve böylece okullarımızı çok daha güçlü bir noktaya taşımış olacağız. Türkiye genelinde 85 öğrenciye bir bilgisayar düşerken, son sekiz yılda Türkiye genelindeki okullara toplamda 750 bin adet bilgisayar gönderildi ve Türkiye genelinde ortalama 15 öğrenciye bir bilgisayar düşmektedir. Son 8 yılda 159 bin yeni derslik yapıldı.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekliye ayrılan öğretmenlerimiz ile halen bu kutsal görevi yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde görev yapmalarını diliyorum.
Ayrıca, ülkemizin dört bir yanında eğitime destek veren eğitim gönüllerine, hayırsever vatandaşlarımıza ve velilerimize de teşekkür ediyorum."