Erdemir Vakfı Genel Kurulunda konuşan Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdemir Genel Müdür Vekili Fatih Tar'ı eleştirdi.

Vakfın parasının ne olduğunu Fatih Tar'a mı soracağız? Kendisine bir atasözünden de yola çıkarak, 'Sayın Tar, parayı veren düdüğü çalar' denir. Siz ise para vermeden düdük çalmak istiyorsunuz. Erdemir'e Vakıf'tan hurda almayacağını söylüyor. Almazsan alma. Sanki başka yerden hurdayı daha düşük alıyor ya da Vakıf Erdemir'e daha pahalı satıyor

 

Erdemir Vakfı Genel Kurulu, Erdemir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Divan Başkanlığı'na Erdemir İş Güvenliği Müdürü Özkan Doğan'ın seçildiği genel kurulda konuşan Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdemir Vakfı'nın öğrencilere verdiği burslara Erdemir'in de katkı sağlaması gerektiğini savundu.

Öğrenci burslarına katkı sağlanması konusunu Erdemir'in eski Genel Müdürü Oğuz Nuri Özgen ile de görüştüklerini hatırlatan Odabaş, şunları söyledi:

Sayın Özgen, 'Ben bu işi halledeceğim, bu şekilde burs verilmesinin devamı için katkı sağlayacağım. Para verilmesinin bir yönünü bulacağım. Arkadaşlar az sabredelim demişti ve bu noktaya gelindi. Özgen'in görevden ayrılmasının ardından Genel Müdürlüğe vekaleten bakan Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fatih Osman Tar ile bu konuyu görüşme ihtiyacı duydum. Fatih Bey ile görüşmemde, bursun verilmesini istediklerini, bunun da doğru olduğunu söyledim. Ancak bunun için Erdemir'in de kaynak aktarması gerektiğini ifade ettim.

VAKFIN PARASI FAZLA DEDİ

Kendisi ise Vakfın parasının fazla olduğunu ileri sürdü. Vakfın parasının ne olduğunu Fatih Tar'a mı soracağız? Kendisine bir atasözünden de yola çıkarak, 'Sayın Tar, parayı veren düdüğü çalar' denir. Siz ise para vermeden düdük çalmak istiyorsunuz. Böyle bir talebiniz olamaz, Erdemir çalışanlarından böyle bir şey isteyemezsiniz' dedim. Sayın Tar, bu durumu kendisine ileten vakıf yönetimine de aba altından sopa gösteriyor.

YORUM YAPMAYA İHTİYAÇ YOK

Erdemir'e Vakıf'tan hurda almayacağını söylüyor. Almazsan alma. Sanki başka yerden hurdayı daha düşük alıyor ya da Vakıf Erdemir'e daha pahalı satıyor. Eğer, bu çalışanların, yarın sosyal güvencesi için bir yönetici olarak elinden geleni yapmıyor, bir katma değer sağlamıyorsan, yorum yapmaya da ihtiyaç yok. Bu konuya dikkat edilmesini istiyorum. Bu anlamda da Erdemir katkı sağlamadığı sürece bursların iptal edilmesini istiyorum. Ancak Erdemir katkı sağlayacaksa bir sıkıntı yok. Gerekirse burada yükü delegeler olarak biz üzerimize alacağız

ODABAŞ AYAKTA ALKIŞLANDI

Vakfı Başkanı Erdemir Teknik Hizmetler ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Mücteba Bekcan, faaliyetler hakkında bilgiler verdiği genel kurulda, delegelerin de sorularını yanıtladı. Şube Başkanı Odabaş'ın konuşması, salonda bulunan delegeler ve işçi arkadaşlarımız tarafından ayakta alkışlandı.

3 KİŞİLİK YÖNETİM BELİRLENDİ

Genel kurulda, değişen 3 yönetim, 1 denetim kurulu üyeliği seçimi yapıldı. 238 delegenin oy kullandığı seçim sonuçlarında 219 oy alan Semih Şule, 204 oy alan Şükran Yıldız ile 193 oy alan Sadık Uyunç yönetim kuruluna, 218 oy alan Hikmet Arslan da denetim kuruluna seçilen isimler oldu.