AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Limak firması tarafından kazıkları çakılan Fatih Köprüsüne, Maliye Bakanlığından 1 Milyon TL ödenek çıktığını bildirdi.

Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu yaptığı açıklamada, TBMM eski Başkanı Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın girişimleriyle Limak firmasına kazıkları çaktırılan Fatih Köprüsü için Maliye Bakanlığı'ndan 1 Milyon TL ödenek çıktığını söyledi.
 Ödeneğin çıkartılmasında Sayın Toptan'ın büyük gayretleri olduğunu kaydeden Çaturoğlu, şöyle dedi; Bilindiği gibi Alaplı'nın iki yakasını bir araya getirecek Fatih Mahallesi köprüsü konusunda uzun yıllar süren bir çalışma söz konusuydu. Köprünün yapılacağı giriş Karayolları ve Özel İdare yolağında bir bölümü, Alaplı Belediyesi diğer bir bölümü ise Kılçak Köyü sınırlarında bulunmaktadır.
Bu durum idari olarak köprünün hangi yatırımcı devlet kurumu tarafından yapılacağı konusunda birçok sıkıntıyı da beraberinde getirmekteydi. Alaplı Belediyesinin kısıtlı bütçesi ve özel idarenin imkanları ile bu güne kadar yapılamadı.  Ancak bu sorun ile Sayın Köksal Toptan başkanımız ilenmesinin ardından köprünün yapımı konusunda somut adımlar atılmaya başlandı. İlk olarak sayın Köksal Toptan'nın girişimleriyle Limak fırması tarafından köprü kazıkları çakıldı. Bu girişim hem mahalle sakinleri hem de Alaplı halkı tarafından coşku ile karşılandı. Tabi araya seçimler ve meclisin tatile girmesi işe biraz ara verilmesine neden oldu. Bu arada vatandaşlarımız bir seçim yatırı mı diye düşünmüş olabilirler. Ancak biz her defasında AK Parti iktidarında seçim yatırımı olmaz.
Bir şey yapılması planlanmışsa yapılır özellikle işin İçerisinde bir büyüğümüz olunca yapılmaması imkânsızdır dedik. Şimdi Fatih Mahallesi sakinleri ve Alaplılı hemşerilerimize müjde veriyorum. Fatih Mahallesi köprüsünün finansmanı bizzat Köksal Toptan başkanımız tarafından Maliye Bakanlığından sağlanmış ve Zonguldak il özel idaresine aktarılmış ve bu kanaldan en kısa zamanda ihalesi yapılarak köprü projesi hayata geçirilecek ve hasret sona erecektir.
Bu projenin ve Alaplı'da yapılan Adalet Sarayı başta olmak üzere birçok hizmetin baş mimarı milletvekimiz, başkanımız Köksal Toptan'a Alaplı halkı ve teşkilatım adına en kalbi şükranlarımızı tekraren sunarken diğer emeği geçen kişi ve kuruluşlara da teşekkürü bir borç biliyorum.