Bu dönemde, TOKİ konutları alanının ardından, Alaplı Belediye sınırlarının genişletilmesi için ikinci kez referanduma gidildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Bugün, Alaplı Belediyesi’ne katılım için Alaplı Kaymakamlığı’na dilekçe ile müracaatta bulunan,  Aşağıdoğancılar Köyü’nün Alaplı Belediyesi mücavir alan sınırları içerisindeki 4 cadde ve sokağının Belediyemiz sınırlarına katılımı için bir referandum yapıldı. Halkımızın referanduma katılımı, bizim beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti. Bu alandaki sınır karışıklığı da böylece sona ermiş oldu. Tabii, bu sınır genişlemesiyle bizim Belediye olarak sorumluluğumuz da daha arttı. Biz bu alanların daha modern, daha yaşanabilir bir yer olması için gerekli hizmeti verip, halkımızın bu referandumla ortaya koyduğu güveni de boşa çıkartmayacağız. Zaten, bugün referandum yapılan alanlar, Alaplı Belediyesi’nin hizmet götürdüğü cadde ve sokaklardı. Kaldı ki, köye ait olan bu sokakların adı bile Alaplı Belediyesi tarafından verildi. Bizim Kapalı Pazaryeri de zaten bu alan içerisinde kalıyor. Biz bu alanı Belediyemiz sınırları içerisine alarak, Belediye sınırlarını büyütmüş oluyoruz. Bu alanın Belediyemiz sınırlarına dahil olmasıyla nüfusumuz da yaklaşık 300 kişi civarında artmış olacak. Daha önce, Okçular Köyü’nün TOKİ konutları bölümünü Yenimahalle adıyla Belediye sınırlarımız içerisine almıştık. Bugün da, Aşağıdoğancılar Köyü’ne bağlı bir bölümü Belediyemiz sınırlarına alıyoruz.
Bundan sonra da, Belediyemiz içinde gözüken ancak köy hudutları içerisinde kalan Fatih Mahallesi’ni de Belediyemiz sınırları içerisine alarak referandumlarımızı tamamlayacağız. Böylece Alaplı Belediyesi’nin belediye sınırları da netleşmiş olacak ve nüfusumuz da 20 bini geçmiş olacak. Zaten biz bu alanlara hizmet veriyoruz; verdiğimiz bu hizmetleri resmileştirmiş olacağız.
Bizim için bu seçimde güzel olan ve sürpriz olan bir şey daha vardı; Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 Haziran için hazırladığı şeffaf cam sandıklar ve YSK’nın ambleminin bulunduğu perdeli özel paravanları da, Zonguldak’ta ilk defa Alaplı olarak biz kullanmış olduk. Alaplı olarak bir ilke daha imza atmış olduk. “ dedi.