Zonguldak'ta 3 yaşında geçirdiği hastalığı nedeniyle fiziksel gelişimini tamamlayamayan 27 yaşındaki Fatime Koymatoğlu'nun dramı yürekleri burkuyor. Koymatoğlu'nun en büyük destekçisi annesi ise O benim her şeyim diyerek gözyaşı döküyor.
Koymatoğlu ailesi, Kozlu beldesinde iki odalı gecekonduda ikamet ediyor. Madencilikten emekli olan baba İzzet Koymatoğlu, emekli maaşı ile ailesine bakmaya çalışıyor. 27 yaşındaki kızları Fatime, 3 aylıkken menenjit geçirdi. 12 yaşında da gözlerinden ameliyat olan Fatime, bir gözünü ise ameliyat sonrası kaybetti. Annenin iddialarına göre ise Fatime'nin gözü yanlış ameliyat nedeniyle görmemeye başladı. Diğer gözüyle de dünyasını yarım gören Fatime, bugün 27 yaşına geldi. Fiziksel gelişimini tamamlayamayan Fatime, büyüyemedi. Anne Emine Koymatoğlu, 27 yıldan bu yana özenle baktığı kızını hastane hastane dolaştırdı. Doktorlar ise Fatime Koymatoğlu'nun beyin felci geçirdiği haberini verince ailenin dünyası karardı. O günden bu yana kızını yalnız bırakmayan anne Emine Koymatoğlu, 27 yıldır yaşadıklarını şöyle anlattı:
Üç aylıktı doktora getirdim. Gözlerinin görmediğini konuşamadığını fark ettik. İstanbul'a doktora getirdik tekrar bize beyin felci olduğunu söylediler. Ölene kadar bakacağımızı söylediler. Çare olmadığını ifade ettiler. Gözlerini görmediği için Ankara'ya götürdüm. Ankara'da ameliyat oldu gözünün görmediğini söylediler. Hiç konuşamadığını gözünün görmediğini beyin felci olduğunu söylediler. En fazla annesi olarak ben ilgileniyorum. Bana ihtiyacı çok. Her şeyin de yardımcı oluyorum.

EN ÇOK SEVDİĞİ SÜT
Beşikte yatırdığı kızına devletin bağladığı yardım parasıyla bakmaya çalışan aile, borcu ödeyemediği için evlerinin elektrikleri de kesildi. Zihinsel ve bedensel engelli Fatime'nin dramı ise yürekleri dağlıyor. Geceleri uyku uyuyamayan Fatime, en çok süt içmeyi seviyor. Katı gıdalar yiyemediği için kızına yiyecekleri ezerek veren anne, çaresizliğine rağmen kızından ayrılmak istemiyor. Kendi imkanlarıyla aldığı mutfak robotu sayesinde hazırladığı yiyecekleri kızına veren anne Emine Koymatoğlu, bozulan mutfak robotunu tamir ettiremedi. En büyük ihtiyacının mutfak robotuyla kızına ortopedik yatak olduğunu aktaran anne emine Koymatoğlu, Sobalı evde oturuyoruz. Yatak ihtiyacım var. Kışın sobanın yanında ona yatak kurayım istiyorum. Bez sürekli çok gidiyor beze ihtiyacı var. Süt ve yoğurdu çok seviyor. Bir gözünü Ankara'da ameliyat ettirdim. Öbür gözü için bir daha getiremedim. Onun da az bir görme durumu vardı. Sağlıklı bir ameliyat olmadığını söylediler. Gözü hiç görmedi gözünü kaybetti. Zonguldak'taki doktorlar yanlış ameliyat olduğunu söylediler. Öbür gözünü de ameliyat olursa kaybedeceğini söylediler. Gece uyku düzensizliği var. Hep bir şeyler yemek istiyor. Ama katı bir şey yiyemiyor. Mutfak robotuna ihtiyacım var. Sürekli bana ihtiyacı var. Yetkililerden bez süt bu yardımları istiyorum diye konuştu.
Kızı Fatime'nin sağlığı için yetkilileri evlerine davet eden anne Emine Koymatoğlu, Sağlığı için gelip görmelerini istiyorum. Kendisi 27 yaşında, doğduğundan bu zamana kadar onunla ilgilendim. Kızımı çok seviyorum ona çok alıştık onsuz yaşayamam şeklinde konuştu.
Sabah kahvaltısında çay içmeyi çok seven Fatime ise annesinin yedirdiği yemek sayesinde karnını doyurabiliyor.