Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, PKK’yı “Emperyalist terör örgütü” olarak niteleyerek “ Şemdinli ilçesine bağlı sınır karakoluna 250 kişilik terör gurubuyla saldırması sonucunda  9 asker şehit olmuş 14 asker yaralanmış 2 asker de mayına basmasıyla toplam 11 asker şehit  olmuştur. Bu saldırı PKK ‘nın Kuzey Irak kamplarından  ülkemize sızarak yapıldığı açıkça görülüyor” dedi.

Kahveci “Daha düne kadar kırmızı halılarla  Çankaya Köşk’ünde ağırladığımız   Barzani ve Talabani PKK’nın açık destekçileri olmalarına rağmen çok güzel bir şekilde misafir ettik. Kuzey Irak’ta  ve şehirlerinde  PKK’nın üst düzey kişilerini koruyan, kollayan   ve hatta  Türkiye’ye bir Kürt kedisini dahi vermeyiz diyerek  ülkemizle alay ve tehdit eden,  bu iki hain  aşiret reislerini kendi ellerimizle besledik, kırmızı pasaport  vererek  bizlere ne kadar hain olduklarını göstermediler mi?” sözleriyle devam ettiği eleştirilerini şu şekilde sürdürdü:

 

BU SALDIRALAR NATO’YA YAPILMIŞ SAYILMIYOR MU?

“Oysa ülkemize yapılan bu dış saldırılar, bir Nato  ülkesi olmamıza rağmen  Nato’ya  da yapılmış sayılmıyor   mu? Nato bu konuda sessiz kalıyorsa  bizim Nato’da kalmamızın bir anlamı yoktur. ABD ‘nin ikiz kuleleri yıkıldığında  Nato bu olayı  bir dış saldırıdır diyerek  ABD’nin yanında yer almış bu sayede  ABD Afganistan’ı ve Irak’ı işgal etmedi mi? D

 ostumuz  ABD   neden PKK terör örgütüne karşı  Türkiye’ye yardım etmez” Sözleriyle

Yardım etmez çünkü ABD, AB, PKK, Araplar, Irkçı Kürtler, iş birlikçiler, Türkiye’nin hiçbir zaman dostu değillerdir. Hatta düşmanıdır diyebiliriz. Bunu dağdaki çiftçi de  ,köylü de çok rahat bir şekilde görüyor. Yine bu insanlar  teröristten  merhamet gelmeyeceğini çok iyi biliyorlar.

 

AKP TAVİZ VERDİ

Dünyanın hiçbir yerinde bir devlet,  kendi arka bahçesinde oluşacak hain bir oluşuma ,yada  arka bahçesinde kurulacak hain bir devlete izin vermez. Oysa ülkemizi yönetenler 1990 dan beri Kuzey Irakta devlet oluşumuna  kendi elleriyle destek vermedi mi? Kürt sorunu varsa benim sorunum diyerek  açılımlar sayesinde biz bunu çözeceğiz diye  ima edenler Habur’a gelen teröristleri kahramanlar gibi karşılayanlara çadır mahkemeler  kurularak teröristleri sembolik  yargılayarak ve hatta teröristlerin pişmanlık yasasından yararlanmayacağız demelerine rağmen salıvermelerine  izin verenler kimler? 2002 yılı öncesi ülkemizin hiçbir yerinde  terörist başının  posterleri asılmazken ve  terör sıfır noktasındayken  iş başına gelen AKP ‘nin  tavizkâr tutumu sayesinde terör tamamıyla azmış ,terörle mücadele edenler  Silivri’de içeri tıkılmış ,teröristler kahraman, askerler suçlu  konumuna getirilirse olacağı bu değil midir?  

 

AÇILIMLAR HİKAYEDİR

Terörle mücadelede oldukça başarısız olanlar başta hükümet, Genel Kurmay, MİT  yöneticilerinin   istifa etmeleri  gerekir. Şu anda 5 bin ile 6 bin  PKK kitlesine karşı  yaklaşık 550 bin asker250 bin polis 40bin MİT mensubu bir PKK’nın  hakkından  gelemiyorsa ortada ciddi bir mücadelenin ve birlikteliğin  olmadığı görülmektedir. Uçaklar hareket ettiğinde PKK kamplarının hemen haberi oluyorsa söylenecek söz var mı? Öyleyse ortada bir gerçek daha vardır. Bu kurumların içerisinde PKK’ya yardım ve yataklık eden köstebekler vardır.

Bu köstebekler temizlenmediği müddetçe, Kuzey Irak denetim altına alınmadığı sürece, hainlerin yuvaları temizlenmedikçe, iş birlikçilerin bağlantıları koparılmadıkça, devlet otoritesini bölgede hissettirmedikçe, Kurtuluş Savaşı’nda  gösterilen önlemler alınmadığında  kararlı bir siyasi irade olmadığı müddetçe, daha çok şehitler   vereceğiz demektir.

Ana hedefin BOP  kapsamında büyük Kürdistan’nın kurulması  bir başka deyişle  İsrail’e karşı  kardeş bir devlet yaratılmak istenmesidir.  Açılımlar, demokratik haklar, kültürel haklar, kimlikler, özgürlükler vb isteklerin hepsi hikayedir.

 

ZENGİNLERİN ÇOCUKLARI ASKERLİK Mİ YAPIYOR

Bu gerçeği görmeyenler kafasını kuma sokanlardır. İsrail (katil) askerlerinin   Marmara gemisinde katlettiği  9 vatandaşımıza karşı miting yapanlar 11 şehidimize karşı  aynı reaksiyonu  göstermelerini bekliyoruz.

Sonuç olarak fatura her zaman garip halk çocuklarına çıkacaktır. Zengin  zümrenin  ve bakanların  çocukları  bu bölgelerde askerlik yapmadığına göre, onların çocukları  ya paralı yada deniz kenarları kısa dönem olduğuna göre acı  ve yankını  bilemezler. Bu garip halk çocukların  elbette sahipleri  vardır, eninde sonunda bu hainliklerin hesabını bir gün soracaklardır Çözüm ise milli hükümetlerdedir.. Ulusal çıkar ve menfaatlerimizi korumadadır. Atatürk’ün yolundan gitmektir. Şehit askerlerimize Allah’tan   rahmet, yakınlarına sabır, halkımıza baş sağlığı dilerken, emperyalist maşası eli kanlı terör örgütü PKK’yı nefretle ve şiddetle bir kez daha lanetliyoruz. Sözde barış ve kardeşliği savunarak, demokrat görünüp de PKK terör örgütünün bu kanlı eylemini kınamayanları ve  merkezi sitelerinde  kınamaya yer vermeyenleri de nefretle ve şiddetle kınıyoruz