Zonguldak Demokrasi Platformu, Merkez Çocuk Yuvası'nın kapatılmasına, Zonguldak Devlet Hastanesi'nin ise Atatürk Devlet Hastanesi'yle birleştirilmesine tepki gösterdi. Dün TMMOB Maden Mühendisleri Odası Lokali'nde basın toplantısı düzenleyen Platform bileşenleri, ülkede yaşanan ekonomik krizin faturasının hep emeğiyle geçinenlere çıkarıldığını, işsizliğin çığ gibi büyüdüğünü, emeklinin açlığa mahkum  edildiğini, işçi ve memurun komik zamlarla alay konusu haline geldiğini belirttiler.
Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, açıklamasında şöyle konuştu:

"İKTİDAR YANDAŞLARINA
KOLAY KAZANÇ KAPISI SUNDU"
"Ülke genelinde; 2002 yılından günümüze siyasi iktidar tüm kamu hizmetlerini satmada ısrarcı ve aceleci davranışlar sergiledi. Hiçbir sosyal ve ekonomik boyutunun hesaplanmadığı özelleştirme adı altında peşkeş çekilen kamu hizmetleri, iktidar yandaşlarına kolay kazanç kapısı olarak sunuldu. Önce KİT'leri satan siyasi iktidar, 2005 yılı itibarı ile sağlığı ve sosyal güvenliği piyasa koşullarına açtı. Katkı parası alınması, alternatif ilaç kullanımı, hastaneye gidişte sınırlamalar yaşanıyor."

"DEVLET HASTANESİ DE KAPATILMAK İSTENİYOR"
"Türkiye genelinde bunlar yaşanırken, kentimiz özelinde daha vahim gelişmelere şahit oluyoruz. Cumhuriyet tarihinin en hızlı gelişen sanayi kenti olan Zonguldak; son yıllarda köy haline dönüştürülmek için özel bir çaba harcandığına şahitlik ediyor. Yöremiz milletvekilleri de bu gelişmeler karşısında sessizliğini sürdürmekte sadece gündeme ilişkin söylemiş olmak için bir iki beylik laflarla işi geçiştirmeye çalışıyorlar. TTK'nın daraltılması, var olan kamu kurumlarının özelleştirilmesiyle kentimiz özel bir yıkım yaşıyor. 22 yıldır kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocuklara hizmet veren Merkez Çocuk Yuvası, alternatif model olarak öne sürülen 'sevgi evleri' konusunda hiçbir ön hazırlık yapılmadan 18 Eylül 2009 tarihinde kapatılıyor.