AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan katıldığı bir televizyon programında aday adaylığı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan'ın sözleri şu şekilde:  "Devrek Belediye Başkanı ile görüşüyoruz hepsi bizim değerimiz, 3 tane milletvekilimiz var. Hizmet üretmeye çalışıyoruz. Eksiğimiz, kusurumuz hatamız bilerek olmamıştır. 3 Milletvekili ile ilgili İl Teşkilatımızın olumsuz beyanda olduğunu düşünmüyorum.

"TARİH OLMAMIZ DÜŞÜNÜLÜYORDU"

AKP bir bütün içerisinde çok şükür tarih olmamızı düşünüyordu ama Başbakanımız açıklama yaptı ya tarih olursunuz ya tarih yazarsınız dedi. Dimdik bu iradeye sahip çıktık, ekmeğine, emeğine sahip çıktık. Partimizin yetkilileri, anketler olsun açıkça milletimizin takdiridir. 5-6 Kademede açıklamalar oluyor, milletvekilleri anket çalışmaları ile tespit ediliyor. Yeni adaylar test edilecek, süzgeçten geçilecek, kamuoyu anketleri ile denetlenecek. Genel Başkan yardımcıları başkanlığında komisyonlar kurulacak. Aday adayları tekrar masaya yatırılacak daha sonra Genel Başkanımız, partinin öne çıkanları ele alınacak ve karar alınacak. Bu karardan kim çıkarsa AKP'nin isimleri belli olacak, aday adayı sayısı 50 olsun 100 olsun bu farketmez. Hpesine başarılar diliyorum. 3 Defa aday olma hakkı var ister kullanır ister kullanmaz. Başbakanımız belki aday yapar yapmaz genel başkanımızın iki dudağı arasında değil taban yoklamaları değerlendiriliyor. Kıskançlığımız olmaz takdir ederiz olması gereken tüm destekleri veririz. Polat bey de Köksal bey de destek verir.

"HERKES EŞİT TERAZİDE TARTIŞILACAK"

Herkesi eşit terazide tartılacaktır. Tekrar söylüyorum ön seçim ile tarama yapılıyor, halka soruluyor tekrar teşkilatlara soruluyor. İl Genel var belediye meclisi var kademelerden geçiyor. Siyasette yarış güzeldir ama seviyeyi korumalıyız. Kimliğe kişiliğe dokunmadan başarılı olmak için herkes birbiri ile yarışmalı. Ben herkesin başarılı olmasını diliyorum. Zonguldak'ta belediye başkan adayı seçiminde ikinci bir aday bulmakta zorlandık. Çaycuma'da Devrek'te ikinci aday bulmakta zorlandık şuankiler çalışıyorlar. Partimiz karar verir başımızın üzerinde yeri vardır, asla sancımız olmaz. Bizim de eksikğimiz noksanımız olabilir. Biz demokrasiye sahip çıkıyoruz ekonomiyi güçlendirmek istiyoruz Zonguldak'ı Türkiye'nin gerisinde bırakmak istemiyoruz. Şaha kalkan bir Zonguldak olmalı.

"ANKET YAPTIRIYORUM"

Ben verileri bilmiyodrum kendimize göre anket yaptırıyoruz çalışıyoruz, Zonguldak'ın tabanında varmıyım yokmuyum diye kendi kendimi test ediyorum. Ailemle eşimle istişare ediyorum. Bu işe tamam diyebilirim ama öyle bir noktada paylaştığım ortamlar oldu bize bir ihtiyaç olduğu durumda görev düştüğünde yıkacak bir dünyam yok. Elbette bu meselenin içerisinde olmam gerektiğinde verilir. Süre geldiğinde değerlendirilir. Görevimizi yapıyoruz olur ya da olmaz bunu Allah bilir. Nasipse olur"