Devrek'de rampada 3 şeritli yolun orta şeridinde otobüs ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 4 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.
Kaza saat 17.30 sıralarında, Devrek Ataköy Mevkii’nde meydana geldi. Kastamonu’nun Cide İlçesi’nden İstanbul’a gitmekte olan sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 34 KRU 23 plakalı yolcu otobüs ile karşı yönden gelen olan sürücünün kimliği belirlenemeyen 67 NS 885 plakalı otomobil rampada 3 şeride çıkan yolun orta şeridinde kafa kafaya çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan 2 kişi ile otobüsteki yolculardan 2 kişi olay yerinde yaşamlarını yitirdi.

Kaza haberi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralanan 22 kişi olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Devrek ve Zonguldak’ta bulunan hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Olay yerinde araçların kaldırılması sırasında yol bir süre trafiğe kapandı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Devrek'ydjs kazada ölenlerin otomobil sürücüsü Recep Alabaş, yanında bulunan eşi Makbule Alabaş, komşusu Muhammet Akkaşlı ve Havva Akkaşlı olduğu belirlendi. Devrek’in Eğerci Beldesi’nde yaşayan ve 29 Mart seçimlerinde mevcut belediye başkanı AKP’li Recep Civelek’i destekledikleri gerekçesiyle, CHP’li belediye başkan adayının yandaşları ile seçim akşamı çıkan kavgada başına aldığı darbe ile yaralanan Makbule Alabaş’ın, kontrol için Bolu’daki bir hastaneye gittiği, dönüşte de kazanın meydana geldiği öğrenildi. Otopsi için Devrek Devlet Hastanesi morguna kaldırılan 4 kişinin cenazeleri yarın toprağa verilecek.

Kazada yaralanan Fahriye Koç, Şaban Bakan, Gülizar Bakan, Gülten Güneş, Hayriye Adak, Bayram Gümüştaş, Mustafa Demirkaynak, Hanım Demirkaynak, Nizamettin Kecin, Hatice Kabuk, Fatma Yaman, Fatma Işık, İrfan Sezer, Ahmet Işık, Birsen Demirkaya, Naciye Özer, Abdulkadir Özer, Aslan İsmail Çakır ve Sabriye Yaman ile kimlikleri belirlenemeyen 3 kişinin tedavileri hastanelerde sürüyor.